Uitslag figurenwedstrijd 20 oktober in Helmond

Zondag 20 november was het tijd voor de tweede synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen. Met ingang van dit seizoen zijn de wedstrijden voor de kringen Brabant en Limburg samengevoegd en wordt er een wedstrijd voor de Regio Zuid gezwommen. In totaal zijn er dit seizoen 6 figurenwedstrijden voor het wedstrijdniveau. Drie daarvan zijn ook voor aanloopniveau. Nadat de vorige keer in Venray alle niveaus in actie kwamen, werd er nu alleen op wedstrijdniveau gezwommen.

Omdat Kunera Wessels bij de vorige wedstrijd haar Age 1 diploma had gehaald en de meisjes die twee weken geleden hun Barracuda-diploma hebben behaald nog niet klaar waren voor deze wedstrijd kwam er niemand in actie op Age 1.

Maar liefst vijf meiden kwamen in actie op Age 2. Naast de ervaren zwemsters Eveline vd Heuvel en Christy Schoones zwommen Ilze van Kuilenburg, Kunera Wessels en Eva van Zoggel voor het eerst op dit niveau. De jarige Ilze scoorde het beste. Ze gaf zichzelf net geen verjaardagscadeau (diploma) maar de 44.2519 punten waren erg knap. Voor een diploma zijn 45 punten vereist. De Ariana ging met een 4.6 gemiddeld het beste. Eveline behaalde 43.1111 punten, maar liefst 2.8 punten meer dan de vorige keer op dit niveau. Op de Flamingo gebogen knie verbeterde ze haar PR van 4.2 naar 4.7! Eveline werd op de voet gevolgd door Kunera, die een knappe 42.6741 punten behaalde bij haar debuut. Net als bij Ilze ging ook bij Kunera de Ariana het beste, met voor haar een 4.5 gemiddeld. Eva en Christy behaalden beiden 40.6667 punten. De Flamingo gebogen knie was met een 4.4 het beste figuur van Eva. Christy verbeterde op dat figuur, ondanks een polsblessure, haar PR van een 3.6 naar een 4.0.

Vier meiden zwommen bij de junioren: Nika Bozelie, JoŽlle van Dijk, Mirelle de Kort en Michelle Megens. JoŽlle had zelf het gevoel dat ze nog beter kon, maar toch was haar score van 52.4385 punten goed voor het Junioren-diploma. JoŽlle is de eerste synchroonzwemster van Neptunus '58 die dit diploma weet te behalen! Ze deed dat met PR's op de Bruinvis twist spin, Manta Rog en Vlinder. Haar score op de Bruinvis twist spin was ook een verbetering van het clubrecord. Ze behaalde een 9e plaats en verbeterde haar score op deze figuren met 3 punten. Mirelle kwam weer wat dichterbij het diploma met 50.4775 punten. Voor het diploma zijn 52 punten vereist. Mirelle verbeterde haar PR's en de clubrecords op de Manta Rog en Vlinder. Op de Bruinvis twist spin verbeterde ze haar PR. Ze scoorde ruim een punt hoger dan de vorige keer met deze figuren en eindigde als veertiende. Michelle verbeterde op dezelfde drie figuren als JoŽlle en Mirelle haar persoonlijke records. Op de Bruinvis twist spin verbeterde ze zich met bijna een vol punt! Ze scoorde 2.7 punt hoger dan de vorige keer met deze figuren, namelijk 48.7058. Nika zwom deze figuren voor het eerst, en dus waren de scores PR's. Ze behaalde nog niet eerder zoveel punten: 47.7717 punten en de achttiende plaats.

Voor het eerst was er een deelneemster van Neptunus '58 actief bij de Senioren. Sandra Schellekens zwemt al jaren bij de Junioren en wilde voor de afwisseling een keer bij de Senioren zwemmen. Bij de Age 1, Age 2 en Junioren zijn er twee vaste figuren en drie groepen met ieder twee figuren, waaruit geloot wordt. Bij de Senioren zijn er echter vier groepen van ieder vier elementen, waaruit enkele dagen voor de wedstrijd geloot wordt. De gelote groep bij deze wedstrijd bevatte veel draaien, spins en twirls, waardoor Sandra in totaal 12,5 draai moest maken! Met name het derde element, een Barracuda Airborne Split twirl ging met 5.26 erg goed. Sandra behaalde in totaal 49.0933 punten en werd daarmee twintigste.

Uitslagen

De persoonlijke records zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'