Uitslag diplomasessie aanloopniveau en coopertest 5 november 2016 in Schijndel

Zaterdag 5 november werd er afgezwommen voor aanloopdiploma's. Er werd afgezwommen voor alle diploma's.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Zaterdag 5 november haalden 11 synchroonzwemsters het volgende synchroonzwemdiploma of -certificaat. Zo'n diploma bestaat altijd uit zwemslagen, drijfvormen, figuren, bewegingen, eggbeaten, lenigheid en verschillende oefeningen op muziek.

Amy vd Berg was de enige kandidate voor het basishoudingdiploma. En dat haalde ze overtuigend met 50 punten. Een fantastisch resultaat! Maximaal kun je 51 punten halen voor een diploma.

Amy mocht ook op voor het zeilbootdiploma samen met Elissa Emmers en Sanne vd Heuvel. Alle drie de dames slaagden voor dit diploma met respectievelijk 44, 47 en 41 punten. Ze vonden het onderdeel lenigheid het lastigste. Ook het rugcrawl zwemmen met een schopaccent op tel 1 en 5 was nog moeilijk. Bij het eggbeaten en de andere oefeningen op muziek haalden ze de maximale score.

Bij het balletbeenniveau wist Fenne van Heesch het diploma in de wacht te slepen met maar liefst 44 punten. Naomi Bottenheft en Kathelijne Kluin waren erg blij met hun certificaat balletbeen. Zij wisten van te voren dat lenigheid niet hun sterkste kant was. Kathelijne kwam uit op 42 punten en Naomi 40, ruim voldoende voor het certificaat. De balletbeendames scoorden allen maximaal op de onderdelen eggbeaten, de doggpaddle en verschillende van de muziekonderelen. De duikelaar, de tabletop en de hoekhouding waren duidelijk lastiger.

Lynn van Dijk kwam in aanmerking voor het spagaatdiploma. Saar Ruigrok haalde het certificaat spagaat. De flamingo was een echt struikelblok op dit niveau. Dat geldt ook voor de zijsplit, die de dames gelukkig mooi konden compenseren door goede resultaten op de cobra. De zwemslagen, de dolfijnstuwing en verschillende muziekonderdelen waren een stuk gemakkelijker. Lynn haalde 42 punten, Saar 41.

Merel vd Nieuwenhof en Amber Persoon haalden overtuigend het laatste aanloopdiploma, het barracudadiploma. Zij mogen bij de volgende wedstrijd uitkomen op het Age 1 niveau. Lisa van Esch haalde het certificaat barracuda. Net zoals op het spagaatniveau was de zijsplit super lastig en ook hier wisten de dames door een goede cobra voldoende punten te verzamelen voor dit onderdeel. De minst favoriete figuren waren het inhoeken-doorhoeken naar dubbel balletbeen onder water, de verticale gebogen kniehouding met halve draai en de zwaluwstaarthouding. Voor het lastige eggbeaten vooruit met een arm op haalden de dames de maximale score. Dat gold ook voor het pompen, de zeilboot-balletbeen wissels en verschillende muziekonderdelen. Merel en Amber haalden beiden 45 punten, Lisa wist er 39 te verzamelen.

Daarnaast was er weer de coopertest. 18 meisjes probeerden in 12 minuten zoveel mogelijk banen te zwemmen. Amy, Elissa en Sanne zwommen eerst af voor hun diploma en zwommen daarna ook nog de coopertest! Amy zwom 110 meter verder dan de vorige keer, Sanne 80 en Elissa 85 meter! Brons was er voor Eveline, Sanne, Ilze, Sheren en Myrthe. Zilver was er voor DaniŽlle, Amy, Lieke, Nika, Yosca, Joelle, Elissa, Adelinde, Christy en Eva. Goud was er voor Mirelle, Sandra en Kunera.
In totaal verbeterden 8 meisjes hun oude persoonlijke record en zwommen 2 meisjes voor het eerst de coopertest.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'