Uitslag figurenwedstrijd 16 oktober in Venray

Zondag 16 oktober werd de eerste synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Met ingang van dit seizoen zijn de wedstrijden voor de kringen Brabant en Limburg samengevoegd en wordt er een wedstrijd voor de Regio Zuid gezwommen. Dat betekende dat deze eerste wedstrijd in het Limburgse Venray werd gezwommen.

Amy vd Berg zwom haar allereerste wedstrijd. Ze kwam uit op basishoudingniveau en deed het super. Met maximale scores (9 punten) voor de basishoudingen op de rug en buik en de tubhouding en 8 punten voor de Engel scoorde ze in totaal 35 punten. Goud voor haar dus.

Sanne vd Heuvel zwom voor het eerst op het tweede niveau, zeilbootniveau. Ze scoorde de maximale score voor de basishouding op de buik. Voor de zeilboot beurtelings behaalde ze 8 punten en voor de basishouding op de rug met armen boven het hoofd en de oester 7 punten. Daarmee behaalde ook zij goud, met 31 punten.

Ook op balletbeenniveau werd er goed gescoord, met driemaal zilver. Naomi Bottenheft zwom al vaker op dit niveau en verbeterde haar PR van 22 naar 28 punten. Ze behaalde de maximale score op de hoekhouding. Daarnaast waren er 7 punten voor het balletbeen (vier punten meer dan de vorige keer) en 6 punten voor de tuckhouding en de duikelaar. Aike Maytum behaalde 27 punten. Ze haalde een 8 op zowel de tuckhouding als het balletbeen. Voor de hoekhouding kreeg ze zes punten en voor de duikelaar 5. DaniŽlle Beniers zwom net als Aike voor het eerst op balletbeenniveau en behaalde 25 punten. Zeven punten scoorde ze voor de hoekhouding en zes voor de andere drie figuren.

Voor Lynn van Dijk was het de eerste wedstrijd op spagaatniveau. Voor de kraanhouding behaalde ze de maximale score van 9 punten, terwijl ze voor de gebogen kniehouding 7 punten haalde. Met de overslag vanuit spagaathouding en de flamingohouding had ze nog wat meer moeite. Voor beide figuren behaalde ze 5 punten. In totaal was er zilver met 26 punten.

Merel vd Nieuwenhof zwom voor het eerst op barracudaniveau en scoorde direct goud met 30 punten. Voor de kraanhouding waren er 9 punten, voor de Duikelaar en Barracuda 8 punten en voor de verticaal gebogen kniehouding met halve draai 5.

Kunera Wessels haalde voor de zomervakantie haar Barracuda-diploma en maakte nu een schitterend debuut op wedstrijdniveau. Vanaf Age 1 kunnen er diploma's gehaald worden tijdens wedstrijden. Voor het Age 1-diploma zijn 44 punten nodig, gemiddeld een 4.4. Kunera begon echter met 5.0 voor zowel het Balletbeen als de Barracuda. De gelote figuren, Oceanita en Oppervlakte garnaal, gingen met een 4.0 en 4.1 iets minder goed, maar ze had op de eerste figuren al zoveel marge opgebouwd dat ze met gemak het diploma behaalde. Kunera haalde namelijk 45.9229 punten. Op de Oceanita verbeterde ze ook nog het clubrecord.

Op Age 2 kwamen Christy Schoones en Eveline van den Heuvel in actie. Christy verbeterde haar PR op de Ariana van een 4.0 naar en 4.4. Op de Zijzwaluwstaart spagaat verbeterde ze zich van een 4.2 naar 4.6. De andere twee figuren gingen al eens ooit beter. In totaal kwam Christy tot 42.5333 punten, terwijl voor het diploma er 45 benodigd zijn. Ze scoorde nog niet eerder zo hoog met deze figuren. Eveline scoorde 41.0741 punten. Voor Eveline was er een PR op de Barracuda spin down 360į: van 4.4 naar 4.6.

Vier meiden kwamen in actie bij de Junioren, waarvoor 52 punten benodigd zijn voor een diploma. JoŽlle van Dijk kwam tot 50.7917 punten. Ze verbeterde haar PR's en de clubrecords op de Aurora twirl (5.0 naar 5.5) en Londen (4.7 naar 5.3). JoŽlle eindigde als elfde. Mirelle de Kort werd dertiende met 49.3394 punten. Ze verbeterde haar PR's op de Barracuda Airborne Split en Bruinvis Twist Spin (3.9 naar 4.4). De andere twee figuren zwom ze nog niet eerder in een wedstrijd en dus waren ook dat PR's. Nika Bozelie zwom voor het eerst op dit niveau en behaalde in totaal 47.7285 punten. Ze behaalde de zestiende plaats dankzij onder andere een 5.2 voor de Barracuda Airbone Split. Sandra Schellekens verbeterde haar PR op de Aurora Twirl (4.5 naar 4.7). In totaal waren er 46.4405 punten voor Sandra. JoŽlle en Sandra scoorden nog niet eerder zo hoog met deze figuren.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'