Uitslag diplomasessie aanloopniveau 27 februari in Schijndel

Zaterdag 27 februari werd er afgezwommen voor aanloopdiploma's. Er werd afgezwommen voor alle diploma's.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Twee meisjes probeerden het eerste diploma, het basishoudingdiploma, te behalen. Elissa Emmers haalde 49 punten en Sanne vd Heuvel maar liefst 50, van de maximaal te behalen 51 punten!
Maar liefst vijf meisjes gingen op voor het tweede diploma, het zeilbootdiploma. Danielle Beniers slaagde met 42 punten, Fien van Dinther en Aike Maytum met 45 punten en Naomi Bottenheft en Fenne van Heesch met 47 punten.
Lynn van Dijk haalde al meerdere keren goud bij de wedstrijden, en nu was er dan ook het balletbeendiploma voor haar. Ze scoorde 47 punten. Ook voor Stefanie de Kok was er een diploma met 47 punten.
Lisa van Esch behaalde haar spagaatdiploma met 42 punten. Merel vd Nieuwenhof en Amber Persoon scoorden hun diploma met 47 punten.
Tot slot behaalde Kunera Wessels het vijfde en laatste aanloopdiploma, het barracudadiploma. Ze behaalde 46 punten.

Deze en alle andere meisjes op aanloopniveau gaan weer hard verder trainen voor het volgende diploma, waarvoor in juni weer een diplomasessie gepland staat. Kunera mag doordat ze haar barracudadiploma behaald heeft doorstromen naar het wedstrijdniveau en zal na de zomervakantie uit mogen komen op Age 1 niveau.

Foto's via de Facebook-pagina van Neptunus '58

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'