Uitslag figurenwedstrijd 13 december in Breda

Slechts ťťn week voor de synchroonzwemshow is er door 7 meisjes op aanloopniveau en 6 op wedstrijdniveau meegedaan aan de figurenwedstrijd in Breda. De laatste weken ligt de focus echter volledig op de show, dus was er niet heel veel getraind voor deze figurenwedstrijd. Toch werden er uitstekende prestaties neergezet op alle niveaus.

De meiden op zeilbootniveau hebben de dag voor de wedstrijden tijdens de generale repetitie voor de show nog hard getraind om de puntjes op de i te zetten. Ook tijdens het inzwemmen waren de meiden erg fanatiek. Eerst mogen de aanloopmeisjes altijd een kwartier inzwemmen, en daarna de wedstrijdmeisjes. De aanloopmeiden gingen echter gewoon nog even door na hun eigen inzwemtijd! Dat resulteerde in mooie resultaten. Fenne van Heesch behaalde goud met 32 punten, drie punten meer dan vijf weken geleden. Ze verbeterde haar PR op de basishouding op de buik tot en 8. Op de zeilboot beurtelings scoorde ze alleen maar drieŽn, dus de maximale score van 9 punten voor haar! Fien van Dinther verbeterde haar PR op de basishouding op de rug met de handen boven het hoofd met drie punten tot een 6. De oester verbeterde ze met twee punten tot een 8 en voor de zeilboot beurtelings waren er nu 7 punten. Daarmee verbeterde ze haar PR van de vorige wedstrijd van 21 naar 27 punten. Zilver voor Fien dus. DaniŽlle scoorde iets minder goed op de basishouding op de rug met de armen boven het hoofd. Op de andere figuren evenaarde ze haar PR en dus was er zilver met 25 punten. Na hun eigen wedstrijd kwamen de meiden nog even kijken bij de Junioren, en ze waren flink onder de indruk van de Brabantse top op dat niveau. Nog even oefenen dames!

Naomi Bottenheft en Melissa Wijnakker zwommen voor het eerst op balletbeenniveau. Na het goud van Naomi op zeilbootniveau vijf weken geleden kwam ze nu een niveau hoger uit. Op de hoekhouding wist ze direct de maximale score van 9 punten te halen! Voor de tuckhouding haalde ze een 6. Helaas gingen het balletbeen (3) en duikelaar (4) iets minder goed dit keer. Daardoor kwam ze uit op 22 punten, goed voor brons. Melissa traint al langer op het balletbeenniveau. Zij scoorde juist een 9 voor het balletbeen. Voor de hoekhouding behaalde ze 8 punten. De Duikelaar leverde 6 punten op en de tuckhouding 4. Daarmee kwam ze tot 27 punten, en dus zilver.

Lisa van Esch en Merel van den Nieuwenhof zwommen op spagaatniveau.

Merel van den Nieuwenhof en Lisa van Esch kwamen in actie op het Spagaatniveau. De meiden begonnen met de Kraanhouding, waarop Merel haar PR verbeterde van 6 naar 9 punten. Lisa scoorde 5 punten. Voor de verticaal gebogen kniehouding scoorden beide meiden 5 punten. De overslag voorover leverde voor Merel een PR (9 punten) op. Lisa scoorde 5 punten. Tot slot evenaarde Merel haar PR op de flamingohouding met 9 punten. Lisa behaalde 6 punten. In totaal kwam Merel tot goud met 32 punten (3 meer dan de vorige wedstrijd). Lisa kwam tot 21 punten en behaalde daarmee brons.

Bij de meiden op Age 2 waren er drie meiden van Neptunus '58: Nika Bozelie, Eveline van den Heuvel en Lieke van Boxtel. Het eerste figuur was de Ariana, maar leverde helaas geen PR's op. Eveline verbeterde zich wel op de Barracuda Spin Down 360. Het eerste gelote figuur was de Reiger, waarop Nika haar PR aanscherpte. Lieke zwom dit figuur voor het eerst, en dus een PR voor haar. Helaas voelde Lieke zich al de hele wedstrijd niet goed, en dus besloot ze het laatste figuur niet meer te zwemmen. De Catalina leverde ook voor Nika een PR op. In totaal scoorde Nika 46,9015 punten, en dat is niet alleen een PR met deze figuren, maar ook een PR op Age 2 niveau. Ze werd er vijftiende mee. Eveline scoorde net iets minder dan de vorige keer met deze figuren, 42,1856, en werd 25e.

Bij de junioren bleven de drie zwemsters van Neptunus '58 (JoŽlle van Dijk, Mirelle de Kort en Sandra Schellekens) verrassend dicht bij elkaar. Mirelle en Sandra scoorden hoog op het eerste figuur, de Barracuda Airborne Split. Mirelle nam het clubrecord over van JoŽlle en zwom naar een 5.7 gemiddeld. De juryleden waren het echter niet met elkaar eens: de scores varieerden van een 4.6 tot een 6.2! Sandra verbeterde haar PR van een 5.1 naar een 5.3. JoŽlle evenaarde haar PR (en het clubrecord) op de Bruinvis Twist Spin. Bij Sandra waren de juryleden het weer eens oneens: punten tussen 3.9 en 5.2. Het gemiddelde van 4.5 was echter onder haar PR. Op de Manta Rog was er een PR voor JoŽlle, die deze gelote figurengroep voor het eerst zwom. Uiteraard haalde ze ook op het laatste figuur, de Vlinder, een persoonlijk record. Sandra nam het clubrecord over van Mirelle door nu een 5.2 te scoren. In de einduitslag waren de verschillen klein: Mirelle werd elfde met 49.0871 punten. Sandra verbeterde haar PR op dit niveau (uit mei 2009!) met 0.4 punten tot 49.2614. Sandra zwemt vanwege haar leeftijd buiten mededinging. JoŽlle werd tiende met 49.4775 punten.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'