Uitslag figurenwedstrijd 8 november in Eindhoven

Slechts drie weken na de vorige figurenwedstrijd was het zondag 8 november tijd voor de tweede Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen. Dit keer werd er gezwommen in Eindhoven en moesten de meisjes al om 9.15 uur inzwemmen!

Voor Elissa Emmers en Sanne van den Heuvel, die pas sinds kort synchroonzwemmen, was het de allereerste wedstrijd. Ze deden het echter fantastisch! Voor de basishouding op de rug scoorde Elissa 8 punten en Sanne 7. Voor de basishouding op de borst scoorde Elissa zelfs de maximale 9 punten! Voor Sanne waren er 6 punten op dit figuur. De tubhouding leverde Elissa nogmaals 8 punten op, terwijl Sanne weer 7 punten behaalde. Bij het laatste figuur, de Engel, is het heel moeilijk om je voeten goed boven water te houden. Elissa behaalde voor dit figuur 5 punten en Sanne 4. In totaal scoorde Elissa met 30 punten een gouden plaatje. Voor Sanne was er zilver met een knappe 24 punten. Super goed gedaan meiden!

Voor drie van de vier meiden van Neptunus '58 op het zeilbootniveau was het de eerste keer op dit niveau. Voor de Basishouding op de buik kreeg Fenne van Heesch zeven punten. Naomi Bottenheft zwom zelfs haar eerste wedstrijd ooit en scoorde direct de maximale 9 punten op dit figuur. Fien van Dinther en Aike Maytum behaalden beiden 6 punten. Op de basishouding op de rug met de handen boven het hoofd waren de resultaten wisselend. Fenne behaalde de maximale 9 punten, Naomi 7, Aike 6 en Fien 3 punten. Helaas zakten bij Fien de voeten te ver onder water. Op de Oester lagen de scores weer wat dichter bij elkaar, met 5 punten voor Aike, 6 voor Fien en Naomi en 7 voor Fenne. Tot slot lieten de meiden de Zeilboot Beurtelings zien. 6 punten waren er voor Fenne en Fien. Naomi behaalde wederom 9 punten, net als Aike. Aike verbeterde daarmee haar PR op dit figuur met 3 punten. In totaal was er goud voor Naomi met 31 punten. Fenne (29 punten) en Aike (26 punten) scoorde zilver. Fien behaalde brons met 21 punten.

Lynn van Dijk was overtuigend de beste op het Balletbeenniveau. Ze scoorde goud met 35 punten, 1 punt meer dan de vorige wedstrijd. Voor de Tuckhouding behaalde ze 8 punten. Voor de Hoekhouding, het Balletbeen en de Duikelaar behaalde ze de maximale score van 9 punten.

Merel van den Nieuwenhof en Lisa van Esch kwamen in actie op het Spagaatniveau. De meiden begonnen met de Kraanhouding, waarop Merel 6 en Lisa 5 punten scoorde. Voor de Verticaal Gebogen Kniehouding behaalden ze respectievelijk 6 en 7 punten. Op de Overslag Voorover verbeterden beide meiden zich. Merel verbeterde zich van 6 naar 8 punten en Lisa van 5 naar 6. Tot slot verbeterde Merel haar PR op de Flamingohouding met een punt tot de maximale 9 punten. Lisa scoorde 8 punten voor dit figuur. In totaal was er voor beide meiden zilver. Merel behaalde 29 punten (drie meer dan ooit) en Lisa 25.

Kunera Wessels zwom voor de tweede keer op het hoogste aanloopniveau, het Barracudaniveau. Ze had helaas een iets minder goede dag dan een aantal weken geleden in Oss, want ze scoorde nu met 21 punten brons, terwijl ze de vorige keer nog 27 punten haalde. Voor de Kraanhouding en de Barracuda haalde ze net als vorige keer 6 punten. Voor de Duikelaar scoorde ze nu 5 punten en voor de Verticaal gebogen kniehouding met halve draai 4 punten. Ze was de beste op het barracuda-niveau.

Eva en Ilze met hun Age 1-diploma Op wedstrijdniveau kwamen negen meiden in actie. Ilze van Kuilenburg en Eva van Zoggel zwommen voor de tweede keer op Age 1. Vorige keer was het de meiden net niet gelukt om het diploma (44.0000 punten, dus een 4.4 gemiddeld) te behalen, dus nu waren de meiden extra gemotiveerd. Ze begonnen uitstekend op het eerste en makkelijkste figuur, het Balletbeen. Eva scoorde een 4.6 (PR was 4.5) en Ilze zelfs een fantastische 5.3 (PR was 4.6), de tweede score van alle meisjes! Daarna kwam het moeilijkste figuur volgens de meiden, de Barracuda. Eva scoorde nu maar liefst een half punt hoger dan de vorige keer, namelijk een 4.4. Bij Ilze ging dit figuur wat minder (3.8). Daarna volgden de twee gelote figuren, met als eerste de Kiep. Beide meiden behaalden een 4.5 gemiddeld, en dus zat een diploma er nog steeds in. Belangrijk dus om het laatste figuur, de Overslag Voorover rustig en beheerst uit te voeren. Eva mocht als eerste en waar ze een 4.0 nodig had om haar Age 1-diploma in de wacht te slepen scoorde ze een 4.4. Daarmee kwam ze op een eindtotaal van 44.9244 punten. Ilze moest nog een 4.4 voor de Overslag Voorover halen, omdat de Barracuda wat minder goed ging, maar ook zij slaagde met een 4.7 ruimschoots in haar missie. Ilze behaalde in totaal 45.3245 punten. Beide meiden zullen nu verder trainen voor de show van 19 en 20 december en daarna mogen zij gaan trainen voor het volgende diploma: Age 2.

Bij de meiden op Age 2 waren er vier meiden van Neptunus '58. Door de korte periode tussen de vorige wedstrijd en deze wedstrijd, de herfstvakantie en natuurlijk de show was er weinig voor de figuren getraind. Het eerste figuur was de Ariana. Nika Bozelie scoorde met een 4.6 (een evenaring van haar PR) het hoogste van Neptunus '58. Christy Schoones verbeterde haar PR naar 4.0. Eveline van den Heuvel en Lieke van Boxtel scoorden beiden een 3.9. Het tweede figuur, Barracuda Spin Down 360 gaat ůf goed, ůf niet (er is geen tussenweg) en helaas liep hij dit keer bij Eveline en Lieke niet zoals het moest. Ze scoorden een 3.8 en 3.7. Bij Christy ging het beter en zij verbeterde haar PR tot 4.2. Nika deed het met een 4.7 (net geen PR) het beste van de 4. Voor Christy en Lieke was het de eerste keer dat ze de gelote figuren, de Bruinvis Spin Up 180 en Flamingo Gebogen Knie, zwommen. Christy scoorde 4.1 en 3.6, terwijl Lieke 3.6 en 4.5 scoorde. Christy kwam tot een totaal van 39.9186 punten en werd 25e. Lieke zwom buiten mededinging en scoorde 39.3778 punten. Eveline scoorde een 3.9 voor de Bruinvis en een een 4.2 voor de Flamingo. Daarmee scoorde ze net iets meer punten dan Christy en Lieke: 39.8816, een PR voor deze figuren. Nika nam op de Bruinvis het clubrecord over van Mirelle de Kort met een 4.56 gemiddeld (was 4.50). Nika verbeterde haar persoonlijke topscore op dit figuur met meer dan een half punt! Een verbetering van 0.2 was er op de Flamingo: 4.7. In totaal behaalde Nika, die al eerder haar Age 2-diploma (45.0 punten) haalde, nu in Eindhoven 46.5627 punten. Daarmee verbeterde ze haar oude PR van een jaar geleden met maar liefst 1.3 punten.

Bij de junioren werd Neptunus '58 vertegenwoordigd door drie meiden. Op het eerste figuur, de Barracuda Airborne Split begonnen JoŽlle van Dijk, Mirelle de Kort en Sandra Schellekens spectaculair. Voor het diploma moet gemiddeld een 5.2 gehaald worden. JoŽlle begon op het eerste figuur met een 5.6 (goed voor een verbetering van haar eigen clubrecord met 0.5), Mirelle met een 5.5 (verbetering van haar PR met 0.4) en Sandra een 5.1 (verbetering van haar PR met 0.2. Daarna kwam de Bruinvis Twist Spin, een moeilijk figuur. JoŽlle behaalde 5.0, Sandra 4.7 en Mirelle 4.2. Vervolgens werden de gelote figuren gezwommen, waarbij het voor Mirelle de eerste keer was dat ze de Ibis Continuous Spin en Jupiter in een wedstrijd liet zien. Ze scorde een 5.1 en 5.0. Sandra behaalde een 4.1 voor de Ibis en verbeterde op de Jupiter haar PR met 0.3 tot een 4.7. JoŽlle scoorde op de Ibis een 4.8. Op de Jupiter verbeterde ze haar eigen clubrecord tot 5.2. Daarmee bleef JoŽlle een fractie verwijderd van haar diploma, waarvoor in totaal 52.0000 punten gescoord moeten worden. JoŽlle behaalde 51.6909 punten en werd daarmee achtste in de wedstrijd. Ze is nu wel de beste bij de Junioren van Neptunus '58. Op nummer 3 in de Neptunus-ranglijst staat Mirelle, die met 49.9697 weer wat hoger scoorde dan de vorige wedstrijd. Ze werd tiende. Sandra scoorde 1.2 punt hoger dan de vorige keer met deze figuren en behaalde in totaal 46.7454 punten. Sandra zwemt vanwege haar leeftijd buiten mededinging.

Uitslagen

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'