Uitslag figurenwedstrijd 18 oktober in Oss

Zondag 18 oktober werd de eerste Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen.

Aike Maytum en Danielle Beniers zwommen voor het eerst op Zeilbootniveau. Ze begonnen fantastisch met allebei de maximale score van 9 punten op de basishouding op de borst. Voor de basishouding op de rug met de handen boven het hoofd haalde Aike wederom 9 punten, terwijl Danielle een keurige 7 punten haalde. Voor de Oester scoorde Aike nogmaals 9 punten. Danielle vindt dit figuur nog wat lastig maar haalde toch zes punten. Beiden haalden tot slot 6 punten op de Zeilboot beurtelings. Daarmee kwam Danielle op 28 punten, goed voor zilver. Aike haalde knap goud met maar liefst 33 punten en was daarmee het op n na beste meisje.

Lynn van Dijk kwam in actie op Balletbeen niveau. Voor de tuckhouding behaalde ze de 8 punten. Voor de hoekhouding behaalde ze maar liefst 9 punten en daarmee verbeterde ze haar PR met drie punten. Op het Balletbeen verbeterde ze haar PR met een punt tot 8 punten en ook voor de Duikelaar haalde ze een punt meer dan haar oude topscore. Daarmee kwam ze tot 34 punten, goud dus voor Lynn! Ze was de beste van alle meisjes op dit niveau.

Lisa van Esch en Saar Ruigrok zwommen op Spagaatniveau. Het eerste figuur is ook meteen een van de lastigste: de kraanhouding. Lisa evenaarde haar PR met 5 punten, terwijl Saar 4 punten behaalde. De Verticaal gebogen kniehouding ging geweldig bij Lisa: 9 punten maar liefst! En dat terwijl haar oude PR 4 punten was! Saar kwam voor het eerst in actie op dit niveau en scoorde 5 punten voor dit figuur. De Overslag voorover ging bij Lisa wat minder lekker, met 5 punten als resultaat. Dit is wel twee punten hoger dan haar oude topscore. Saar behaalde een puntje meer dan Lisa: 6. Voor het laatste figuur, de Flamingohouding, scoorde ze weer 9 punten, drie meer dan haar PR. Lisa behaalde in totaal 28 punten, maar liefst 10 meer dan haar oude PR. Daarmee scoorde ze zilver. Saar had wat moeite met de Flamingohouding en haalde 3 punten. Saar behaalde met 18 punten brons.

Kunera Wessels kwam voor het eerst in actie op het hoogste aanloopniveau, het Barracudaniveau. Voor eerste drie figuren, de Kraanhouding, de Duikelaar en de Barracuda, haalde ze steeds 6 punten. Het laatste figuur, de Verticaal gebogen kniehouding met halve draai ging fantastisch, met 9 punten als resultaat. Daarmee kwam ze op een totaal van 27 punten, zilver dus. Ze was de beste op het barracuda-niveau.

De wedstrijdmeiden: Sandra, Ilze, Nika, Mirelle en Eva Op wedstrijdniveau kwamen vijf meiden in actie. Ilze van Kuilenburg en Eva van Zoggel haalden eerder dit jaar hun barracudadiploma en mochten nu op wedstrijdniveau Age 1 uitkomen. De verplichte figuren zijn bekend: het Balletbeen en de Barracuda zijn ook figuren bij de aanloopdiploma's. Eva haalde voor het Balletbeen een 4.5 en Ilze een 4.6, mooie scores om mee te starten. De Barracuda is een stuk moeilijker, het moeilijkste figuur op dit niveau. Eva scoorde een 3.9 en Ilze een 4.3. Daarna kwamen de gelote figuren, met als eerste de Oceanita. Ilze behaalde hiervoor een 3.6. Bij Eva ging het figuur niet helemaal goed, waardoor ze hem nog een keer opnieuw mocht proberen. De tweede keer ging het een stuk beter, met gemiddeld een 4.0 als gevolg. Dat betekende een verbetering van het oude clubrecord van Christy Schoones. Het laatste figuur was de Oppervlakte garnaal. Ilze behaalde een 4.1 en Eva een 4.5, waardoor ze Christy wederom een clubrecord afhandig maakte. Ilze scoorde in totaal bij haar debuut op Age 1 41.5217 punten. Eva kreeg, vanwege de herkansing op de Oceanita, twee strafpunten en eindigde daarmee op 40.2174 punten.

Nika Bozelie kwam in actie op Age 2 niveau. Voor de Ariana haalde ze een keurige 4.4. Haar moeilijkste figuur, de Barracuda spin down 360, ging helaas iets minder lekker met als resultaat een 3.9. Het eerste gelote figuur was de Albatros halve draai. De jury was het niet helemaal met elkaar eens, want er zat maar liefst 1.2 verschil tussen het hoogste en het laagste cijfer. Gelukkig worden die beiden weggestreept en wordt daarna gekeken naar het gemiddelde van de overige drie cijfers. Nika verbeterde haar PR van een 4.1 naar een 4.2. Het laatste figuur, de Zijzwaluwstaart spagaat leverde gemiddeld een 4.5 op. In totaal kwam Nika tot een score van 42.3408 punten, goed voor de zestiende plaats. Ze behaalde een half punt meer dan haar oude PR met deze figuren.

Bij de junioren werd Neptunus '58 vertegenwoordigd door Mirelle de Kort, die voor het eerst uitkwam in deze categorie, en Sandra Schellekens. Voor het eerste figuur, de Barracuda airborne split haalde Mirelle een knappe 5.1 gemiddeld. Daarmee evenaarde ze het clubrecord van Jolle van Dijk. Sandra haalde met een 4.8 net iets lager dan haar persoonlijke record. Helaas ging bij Mirelle het tweede figuur, Bruinvis twist spin, minder lekker doordat ze tijdens het figuur haar neusklem afsloeg. Ze haalde een 4.2. Sandra scoorde een 4.6. De meiden waren beiden niet ontevreden over de gelote figuren bij deze wedstrijd, en dat was te zien aan de punten. Voor de Manta Rog haalde Mirelle een 5.2 gemiddeld, goed voor een verbetering van het clubrecord van Michelle Megens. Sandra scoorde met een 4.9 ook hoger dan ooit. Voor de Vlinder haalde Mirelle een 5.0 en daarmee verbeterde ze het clubrecord van Sandra met een fractie. Sandra scoorde nu zelf een 4.8. In totaal haalde Mirelle 49.0481 punten en eindige daarmee als dertiende. Sandra zwom vanwege haar leeftijd buiten mededinging en behaalde 47.7057 punten. Dit is een verbetering van haar PR met deze figuren.

Uitslagen

Foto's door Mark Beniers

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'