Uitslag diplomasessie aanloopniveau en coopertest 14 maart 2015 in Schijndel

Zaterdag 14 maart werd er afgezwommen voor aanloopdiploma's. Er werd afgezwommen voor alle diploma's.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Maar liefst 5 meisjes probeerden het eerste diploma, het basishoudingdiploma, te behalen. Naomi Bottenheft zit pas een paar weken bij het synchroonzwemmen, maar doet het zo goed dat ze ook al op mocht voor haar diploma. Zij behaalde heel knap het diploma met 45 punten. De andere vier meiden zitten al langer bij het synchroonzwemmen en hebben zelfs al een keer meegedaan aan een wedstrijd. Dat ging toen super goed, met meerdere gouden medailleplaatjes. Danielle Beniers, Fien van Dinther, Fenne van Heesch en Aike Maytum behaalden het diploma met maar liefst 49 van de maximale 51 punten.
Lonneke Bouwens ging op voor het tweede diploma, het zeilbootdiploma. Ook zij slaagde met 49 punten!
Dimphy Vermeer behaalde het certificaat op balletbeenniveau. Helaas kan ze door een voetblessure niet alle oefeningen goed uitvoeren, vandaar dat ze het certificaat behaalde. Ze scoorde 37 punten.
Ilze van Kuilenburg slaagde voor het spagaatdiploma, het vierde diploma met 43 punten. Voor Eva van Zoggel was er het barracudadiploma met 42 punten.

Deze en alle andere meisjes op aanloopniveau gaan weer hard verder trainen voor het volgende diploma, waarvoor in juni weer een diplomasessie gepland staat. Eva mag doordat ze haar barracudadiploma behaald heeft doorstromen naar het wedstrijdniveau en zal na de zomervakantie uit mogen komen op Age 1 niveau. Wellicht dat Ilze (na het behalen van het barracudadiploma in juni) zich dan bij Eva kan voegen.

Ondertussen zaten de meisjes op Age 2 en Junioren niveau niet stil. Zij zwommen namelijk de coopertest, waarbij het de bedoeling is om in 12 banen zoveel mogelijk banen te zwemmen. Welke slag dat is, mag de zwemster zelf bepalen.
Uitslag:
Sasha vd Bergh 585 meter
Lieke van Boxtel 510 meter
Rachel Brunnen 700 meter
Eveline vd Heuvel 545 meter
Mirelle de Kort 810 meter
Romy van Laarhoven 550 meter
Michelle Megens 660 meter
Anne Oremans 600 meter
Sandra Schellekens 830 meter
Adelinde Schnitzeler 690 meter
Christy Schoones 610 meter


Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'