Uitslag figurenwedstrijd 14 december in Roosendaal

Zondag 14 december werd de derde Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Deze wedstrijd werd in Roosendaal gezwommen en Neptunus '58 was aanwezig met vijftien zwemsters op vijf verschillende niveaus.

De meisjes op aanloopniveau hebben de afgelopen maanden hard gewerkt onder leiding van trainsters Femke en Marie-Josť en zwommen nu voor het eerst een wedstrijd. DaniŽlle Beniers en Fenne van Heesch scoorden beiden goud met maar liefst 33 punten! Voor de basishouding op de rug en de tubhouding haalden ze allebei de maximale score van 9 punten. DaniŽlle deed dat ook bij de basishouding op de buik en Fenne scoorde 9 punten op de Engel. Fien van Dinther haalde ook goud met dertig punten. De basishouding op de rug en de tubhouding waren ook bij Fien goed voor 9 punten. Aike Maytum zit pas een paar weken bij het synchroonzwemmen maar deed het uitstekend met ruim zilver: 28 punten. Zij scoorde 8 punten voor zowel de basishouding op de rug als de tubhouding.

Op balletbeenniveau waren er mooie scores. Ip van Dijk verbeterde zich met twee punten en haalde nu zilver met 20 punten. Op het aannemen van de hoekhouding scoorde ze 8 punten, drie meer dan haar persoonlijke record! Lynn van Dijk behaalde zilver met 26 punten. Op de Duikelaar verbeterde ze zich van 5 naar 8 punten. Saar Ruigrok was de beste van de drie Neptunus-meiden met 27 punten (zilver). Ze verbeterde zich met vijf punten. Op de tuckhouding scoorde ze de maximale 9 punten en op de hoekhouding verbeterde ze zich van 3 naar 6 punten.

Ilze van Kuilenburg en Merel vd Nieuwenhof waren de enige twee zwemsters op spagaatniveau. Beiden maakten hun debuut op dit niveau en deden dat meer dan uitstekend. Ilze moest er nog even inkomen en na een mindere score op de hoekhouding waren met name de overslag voorover en de flamingo uitstekend met de maximale 9 punten. Daarmee scoorde ze zilver met 28 punten. Voor Merel (drie zessen, en een 8 voor de flamingohouding) was er eveneens zilver met 26 punten. Een mooie score na slechts enkele weken trainen op dit niveau.

Vier meiden kwamen uit op Age 2 niveau, waarvan twee voor het eerst. Christy Schoones en Lieke van Boxtel zwommen voor het eerst op dit niveau. Christy scoorde heel netjes alles boven de 4 gemiddeld en eindigde met 41.0296 op de 25e plaats. Lieke zwom buiten mededinging vanwege haar leeftijd en kwam tot 41.8667 punten. Op de Ariana scoorde ze een mooie 4.4. Nika Bozelie deed helaas de Albatros halve draai niet helemaal goed in haar eerste poging. In de tweede poging ging het beter, maar helaas kostte het haar wel 2 strafpunten. Daarmee nestelde ze zich met 41.8371 tussen Christy en Lieke in (24e plaats). Op de Zijwaluwstaart spagaat scoorde ze het best: een 4.6. Eveline vd Heuvel komt steeds dichter bij de 45 punten, wat een diploma betekent. Met 44.1037 eindigde ze als 19e. Eveline verbeterde zich met een half punt tot 4.5 op de Ariana en scoorde met gemiddeld een 4.8 het clubrecord op de Albatros halve draai.

Michelle Megens en Sandra Schellekens kwamen uit op Junioren niveau. Michelle verbeterde zich op de verplichte figuren, de Barracuda airborne split (met een half punt) en de Bruinvis twist spin. Op de Manta Rog behaalde ze met een 5.0 gemiddeld het clubrecord. Sandra behaalde het clubrecord op de Vlinder met eveneens een 5.0. Michelle behaalde 46.0203 punten (4,5 punt meer dan in oktober) en Sandra 46.9730 (0,7 punt hoger dan de vorige wedstrijd).

Uitslag aanloopniveau

Uitslag wedstrijdniveau

Foto's basishoudingniveau door Annette Beniers

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'