Uitslag figurenwedstrijd 9 november in Breda

Zondag 9 november werd de tweede Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Na de eerste wedstrijd in thuisbad de Molen Hey werd er nu afgereisd naar Breda.

Vera Oomen zwom haar tweede wedstrijd op basishoudingniveau. Vorige keer behaalde ze zilver met 29 punten, maar omdat de "engel" nu beter ging (6 punten) kwam ze in totaal tot 31 punten en dus goud!

Vier meiden kwamen uit op zeilbootniveau. Anne van Zoggel behaalde goud met 32 punten, 8 punten meer dan vijf weken geleden. Voor twee figuren behaalde ze zelfs de maximale score van 9 punten. Melissa Wijnakker behaalde net als vorige keer goud. Nu scoorde ze ťťn puntje meer: 31 punten. Ook zij behaalde tweemaal 9 punten. Erg sterk was ook het goud voor Lonneke Bouwens, met 30 punten. Zij zwom pas haar eerste wedstrijd op dit niveau en ook voor haar tweemaal 9 punten. Stefanie de Kok behaalde zilver met 28 punten.

Ook op balletbeenniveau kwamen er vier meiden van Neptunus '58 in actie. Merel vd Nieuwenhof was de beste van de vier met 31 punten, maar liefst 7 meer dan bij de wedstrijd in Schijndel. De tuckhouding was goed voor de maximale 9 punten. Lynn van Dijk (28 punten) en Kunera Wessels (25 punten) scoorden zilver. Voor Lynn, god voor 9 punten op de tuckhouding was dat vijf punten meer dan ooit. Ip van Dijk scoorde twee punten meer dan de vorige keer en behaalde nu brons met 18 punten.

Op het spagaatniveau kwam Eva van Zoggel in actie. Eva zwom in Schijndel voor het eerst op dit niveau( zilver met 26 punten) en haalde een week geleden haar spagaatdiploma. Nu scoorde ze wederom zilver, met 28 punten. De flamingohouding was net als de vorige keer goed voor de maximale 9 punten.

Op Age 2 niveau kwam Mirelle de Kort erg dicht bij de limiet voor de SynchroBeat, de Nederlandse Kampioenschappen voor Age 1 en Age 2. Met 48.3409 kwam ze slechts een fractie te kort voor de limiet van 49 punten. Ze verbeterde haar PR's op de Ariana en Reiger. Op de Catalina was er naast een PR ook een clubrecord. Op de Barracuda spin down 360 evenaarde ze haar persoonlijke topscore. Ze behaalde er de dertiende plaats mee. Nika Bozelie behaalde met 45.2983 de zeventiende plaats. Voor Nika waren er PR's op de Ariana, Barracuda spin down 360 en de Catalina, die voor deze categorie voor het eerst op het programma stond. Eveline vd Heuvel (26e) liet een flinke progressie zien. Op de verplichte figuren, de Ariana en Barracuda spin down 360 verbeterde ze haar PR's met respectievelijk 0,1 en 0,7 punt. Ook voor de gelote figuren Reiger en Catalina, die ze voor het eerst zwom, behaalde ze mooie scores. In totaal behaalde ze 42.4063 punten, drie punten meer dan vijf weken geleden.

Bij de Junioren kwamen er twee dames van Neptunus '58 in actie, JoŽlle van Dijk en Sandra Schellekens. De meiden begonnen beiden met kleine PR's op de Barracuda airborne split. Een kleine verbetering van haar PR was er ook voor JoŽlle op het tweede verplichte figuur, de Bruinvis twist spin. Sandra verbeterde zich op dat figuur met 0,4. De twee gelote figuren werden voor het eerst gezwommen, en dus betekenden de scores op de Aurora twirl en Londen nieuwe PR's. JoŽlle scoorde op alle vier de figuren ook een nieuw clubrecord. In totaal eindigde JoŽlle als dertiende met 49.9881 punten, een fractie hoger dan in Schijndel. Het diploma, waarvoor 52 punten nodig zijn, komt voor haar steeds dichterbij. Sandra deed vanwege haar leeftijd buiten mededinging mee en behaalde met 46.2857 ook meer punten dan enkele weken eerder.

Uitslag aanloopniveau

Uitslag wedstrijdniveau

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'