Uitslag figurenwedstrijd 5 oktober in Schijndel

Zondag 5 oktober werd de eerste Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Maar liefst 19 meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus '58 waren daarbij aanwezig. Met name voor de zeven meiden op wedstrijdniveau was de wedstrijd zo vroeg in het seizoen pittig: de figuren zijn dit seizoen vernieuwd en door de show eind vorig seizoen hebben ze pas een paar weken kunnen trainen voor deze nieuwe figuren.

Diploma's voor Mirelle en Christy Bij de meiden op wedstrijdniveau probeerde Christy Schoones haar Age 1-diploma te behalen. Het eerste figuur, Balletbeen ging met gemiddeld een 4.7 super goed. Ze verbeterde haar PR met 0.4 punt. Daarna volgde de Barracuda, een figuur waar ze op aanloopniveau nog wat moeite mee had. Nu ging het fantastisch met gemiddeld een 5.2 (haar PR was 4.4). Het diploma leek in de pocket, maar helaas gingen de gelote figuren minder goed waardoor het nog spannend werd of ze de benodigde 44 punten zou halen. Voor de Oceanita haalde ze een 3.6, maar voor de Oppervlakte garnaal weer een mooie 4.3. Daarmee kwam Christy op 44.7874 punten, voldoende voor het felbegeerde diploma!

Op Age 2 niveau waren er ook verschillende doelen: diploma's, PR's, maar ook clubrecords, want Sandra had de meiden een ijsje beloofd voor degene die haar clubrecord op de Bruinvis spin up 180 zou verbeteren. Voor de Ariana, een nieuw figuur voor de meiden, werd een 4.1 (Nika Bozelie), 4.2 (Mirelle de Kort) en 3.8 (Eveline vd Heuvel) gehaald. Ook het tweede verplichte figuur, de Barracuda spin down 360, was nieuw voor de drie synchroonzwemsters. Eveline scoorde een 3.8, Nika een 4.2 en Mirelle maar liefst een 4.9! Daarmee behaalde ze haar eerste clubrecord. Op de Bruinvis spin up 180 was er wederom een clubrecord voor Mirelle, met een 4.5 gemiddeld. Ook Nika (4.0) en Eveline (4.3) scoorden hoger dan het oude clubrecord. Het laatste figuur was de Flamingo gebogen knie, een bekend figuur voor Nika en Mirelle. Nika bleef met een 4.3 iets onder haar PR. Voor Eveline, die haar debuut maakte op Age 2 niveau was het figuur nieuw. Zij behaalde een 3.8. Mirelle verbeterde haar PR tot 5.2 en nam zo het clubrecord over van JoŽlle van Dijk. Eveline scoorde in totaal 39.4741 punten en werd twintigste. Nika Bozelie werd zeventiende met 41.8519 en Mirelle behaalde een tiende plaats met 47.1037 punten. Dat was meer dan genoeg voor het Age 2 diploma, waarvoor 45 punten nodig zijn.

Bij de Junioren kwamen ook drie dames van Neptunus '58 in actie. Het eerste figuur, de Barracuda airborne split, is een nieuw figuur voor de meiden. Michelle Megens scoorde een 3.9, Sandra Schellekens een 4.8 en JoŽlle van Dijk een 5.0. Het clubrecord staat nu dus op naam van JoŽlle. Ook het clubrecord op het nieuwe figuur de Bruinvis twist spin staat vanaf nu op naam van JoŽlle, met wederom een 5.0 gemiddeld. Sandra scoorde een 4.4 en Michelle en 3.8. Het derde figuur, de Ibis continuous spin, was de afgelopen jaren een verplicht figuur en dus niet onbekend voor Michelle (nu 4.4 gemiddeld) en Sandra (4.5). JoŽlle zwom voor het eerst op Junioren-niveau en behaalde wederom een 5.0. Voor het laatste figuur, de Jupiter waren de scores: 4.4 voor Sandra, 4.5 voor Michelle en 4.9 voor JoŽlle (goed voor het clubrecord). In totaal scoorde Michell 41.4848 punten en Sandra 45.5272 punten. Beiden zwommen vanwege hun leeftijd buiten mededinging. JoŽlle eindigde als zestiende met 49.8243 punten. Daarmee staat ze nu tweede in de Neptunus-ranglijst op dit niveau. Voor het Junioren-diploma zijn 52 punten nodig.

Uitslag wedstrijdniveau

Ook op aanloopniveau werd er goed gescoord. Vera Oomen zwom haar eerste wedstrijd en kwam uit op basishoudingniveau. Voor de basishouding op de rug en het aannemen van de tubhouding scoorde ze de maximale 9 punten. De basishouding op de buik was goed voor maar liefst 8 punten. Met de 4 punten voor de basishouding op de rug met de armen naar zijwaarts en terug langs het lichaam kwam ze in totaal op 29 punten. Goed voor zilver en slechts 1 punt te weinig voor goud. Vera behaalde samen met nog een ander meisje de meeste punten op dit niveau.

Vier meiden kwamen, allen voor het eerst, uit op zeilbootniveau. Voor de basishouding op de borst haalde Stefanie de Kok 9 punten. Anne van Zoggel en Melissa Wijnakker deden daar weinig voor onder met 8 punten, terwijl Emma vd Hanenberg tot 6 punten kwam. Het tweede figuur was de basishouding op de rug met de armen boven het hoofd. Stefanie behaalde weer de maximale 9 punten. Melissa scoorde er 6, Emma 4 en Anne 3. De oester van Anne ging juist weer heel goed, met 7 punten. Stefanie haalde er 6, Melissa heel knap 9 en Emma 4. Tot slot lieten de meiden een zeilboot beurtelings zien. Stefanie haalde 8 punten, Melissa 7 en Anne en Emma beiden 6. In totaal kwam Stefanie tot goud met 32 punten, Melissa eveneens goud met 30 punten, Anne zilver met 24 punten en Emma brons met 20 punten. Stefanie was de beste, gevolgd door Melissa. Anne behaalde de vijfde score en Emma de zesde.

Maar liefst 5 meiden kwamen in actie op balletbeenniveau. Voor de tuckhouding behaalden Ilze van Kuilenburg en Merel vd Nieuwenhof, de twee debutantes op dit niveau) maar liefst 8 punten. Voor Kunera Wessels waren er 6 punten. Ip van Dijk en Saar Ruigrok behaalden beiden 3 punten. De hoekhouding is een moeilijk figuur, en dat vonden de meiden ook. Ilze en Kunera haalden 6 punten, Ip 5 (een PR), Saar 5 en Merel 3 punten. De naamgever van dit niveau, balletbeen, leverde weer hogere scores op. Ilze scoorde de maximale 9 punten. Kunera scoorde er 7 (PR), Merel en Saar 6 en Ip 5. Het laatste figuur, de duikelaar, leverde 8 punten op voor Ilze, 7 voor Kunera, 6 voor Saar, 5 voor Merel en 3 voor Ip. Na de 4 figuren konden de eindtotalen opgemaakt worden. Ilze was de beste van alle meiden met een gouden 31 punten. Kunera haalde zilver met 26 punten (de tweede score van de middag). De andere drie meiden haalden brons: Merel 22 punten, Saar 20 en Ip 16.

Op het spagaatniveau kwamen Lisa van Esch en Eva van Zoggel in actie. Het was voor beiden de eerste keer op dit niveau. Voor de kraanhouding scoorde Lisa 5 punten en Eva 6. Met de verticaal gebogen kniehouding hadden beide meiden wat moeite: 4 punten voor Lisa en 5 voor Eva. De overslag voorover van Lisa was goed voor 3 punten en die van Eva voor 6. Tot slot behaalde Lisa voor de flamingohouding een mooie 6 punten, terwijl Eva er maar liefst 9 haalde. In totaal was er voor Lisa brons met 18 punten en zilver voor Eva met 26 punten.

Uitslag aanloopniveau

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'