Uitslag figurenwedstrijd 15 december in Roosendaal

Zondag 15 december heeft een kleine groep meiden in Roosendaal meegedaan aan de vierde figurenwedstrijd van dit seizoen. Voor de zwemsters op het wedstrijdniveau was dit de laatste wedstrijd met de huidige figuren: vanaf 1 januari 2014 moeten er nieuwe figuren gezwommen worden. Elke vier jaar worden er namelijk nieuwe figuren bepaald voor de techniekwedstrijden.

Op basishoudingniveau was Neptunus '58 vertegenwoordigd door Lonneke Bouwens, Emma vd Hanenberg, Stefanie de Kok en Anne van Zoggel. Emma verbeterde haar PR met zeven punten tot 27 punten en behaalde daarmee voor het eerst zilver. Ook Anne behaalde voor het eerst zilver: haar 28 punten betekenden een verbetering van vijf punten. Lonneke behaalde goud met 30 punten en Stefanie behaalde goud met 34 punten. Stefanie was de beste van alle meisjes op dit niveau.

Eva van Zoggel was de enige deelneemster van Neptunus '58 op het balletbeenniveau. Zij behaalde 28 punten, zilver dus voor haar.

Eveline vd Heuvel en Christy Schoones waren de deelneemsters op Age 1 niveau. Voor Christy was het de eerste wedstrijd op dit niveau en helaas lukte het haar net niet om het diploma te behalen. Ze strandde op 43.36 punten, waar er 44 vereist zijn voor het diploma. Toch een knap debuut. Eveline behaalde bij de vorige wedstrijd vijf weken geleden al haar Age 1 diploma. Zelf was ze niet tevreden, terwijl alleen de overslag voorover niet lekker ging. Met 46.63 punten behaalde ze een iets lagere score dan toen ze haar diploma haalde. Dat was met andere gelote figuren en dus waren er twee PR's voor haar. Ze eindigde als dertiende. Christy deed buiten mededinging mee.

Nika Bozelie en Rachel Brunnen kwamen uit op Age 2 niveau. Rachel behaalde haar diploma met 46.8988 punten, waar 45.0000 de eis is. Ze verbeterde op allevier de figuren haar PR en behaalde in totaal maar liefst 7,5 punten meer dan haar oude topscore met deze figuren. Nika behaalde al eerder haar diploma en kwam nu tot 44.5089 punten. Ze verbeterde haar scores op drie figuren: Bruinvis Spin Down 360, Albatros en Contra catalina. Ze behaalde ruim twee punten meer dan ooit voor deze vier figuren. Nika werd twaalfde en Rachel deed buiten mededinging mee.

Uitslag wedstrijdniveau
Uitslag aanloopniveau


De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'