Uitslag figurenwedstrijd 10 november in Oss

Zondag 10 november hebben elf meisjes op aanloopniveau en vijf meisjes op wedstrijdniveau meegedaan met een figurenwedstrijd in Oss.

JoŽlle van Dijk behaalde een derde plaats in de kringwedstrijd synchroonzwemmen op Age 2 niveau. Ze haalde maar liefst 49,9535 punten en verscherpte haar eigen clubrecord op het figuur 'bruinvis spin down 360'. Met deze score stelde JoŽlle ook haar deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Synchroonzwemmen veilig, die in mei 2014 gehouden worden. Op hetzelfde niveau deed ook Mirelle de Kort mee, die net een half puntje tekort kwam voor het Age 2 diploma. Nika Bozelie en Alicia Suiker verbeterden beiden hun beste score op het figuur 'bruinvis spin down 360', maar konden dat niveau bij de andere figuren helaas niet volhouden.
Eveline van den Heuvel had twee weken terug het barracudadiploma gehaald, waardoor ze nu op wedstrijdniveau mocht uitkomen. En dat deed ze bijzonder goed. Ze haalde met bijna 47 punten haar Age 1 diploma, een 7e plaats en verbeterde bovendien het clubrecord op het figuur 'duikelaar'.
Bij de wedstrijd op aanloopniveau haalden Lonneke Bouwens en Stefanie de Kok met 32 punten op basishoudingniveau een gouden medailleplaatje. Anne van Zoggel verbeterde haar score van de vorige wedstrijd met ruim 4 punten en kwam net 1 puntje tekort voor een zilveren medailleplaatje. Zowel Anne als Lonneke verbeterden het figuur 'tubhouding' met maar liefst 5 punten.
Op zeilbootniveau haalde Merel van den Nieuwenhof dezelfde score als bij de vorige wedstrijd en wist ze op twee figuren een persoonlijk record neer te zetten. Ilze van Kuilenburg haalde net als Merel zilver.
Op balletbeenniveau deden maar liefst zes zwemsters van Neptunus '58 mee. Eva van Zoggel haalde goud met 33 punten. Voor Lisa van Esch en Saar Ruigrok was er zilver met mooie scores. Lynn van Dijk miste het zilver op 1 puntje na. Kunera Wessels kon het super niveau van de vorige wedstrijd niet volhouden en haalde nu brons. Brons was er ook voor Ip van Dijk, die in haar allereerste wedstrijd al direct 15 punten op het scorebord met een hele mooie score voor het 'balletbeen'.

Basishouding
Lonneke Bouwens: 32 punten, goud, 9 punten meer dan de vorige keer !, maximale punten en PR op basishouding rug en engel en super vooruitgang en PR op tubhouding (van 4 naar 9 punten)
Stefanie de Kok: 32 punten, goud, 1 punt minder dan de vorige keer, maximale punten op engel
Anne van Zoggel: 23 punten, brons (nog net), 4 punten meer dan de vorige keer !, PR op basishouding borst, super vooruitgang en PR op tubhouding (van 3 naar 8 punten)

Zeilboot
Merel vd Nieuwenhof: 26 punten, zilver, gelijk als vorige keer, PR met maximale punten op basishouding borst en PR op basishouding rug armen boven hoofd
Ilze van Kuilenburg: 24 punten, zilver, 4 punten minder dan de vorige keer

Balletbeen
Eva van Zoggel: 33 punten, goud, gelijk als vorige keer, PR met maximale score op tuckhouding en inhoeken-doorhoeken-dubbel balletbeen onder water
Lisa van Esch: 27 punten, zilver, 1 punt minder dan vorige keer, geen PR
Saar Ruigrok: 24 punten, zilver, 1 punt minder dan bij vorige wedstrijd (bij De Treffers), voor ons eerste wedstrijd, dus 5x PR
Lynn van Dijk: 23 punten, brons (nog net), eerste wedstrijd op dit niveau dus 5x PR
Kunera Wessels: 22 punten, brons, 6 punten minder dan vorige keer
Ip van Dijk: 15 punten, brons, eerste wedstrijd (ook op dit niveau), dus 5x PR, was erg onzeker maar zette mooie score op balletbeen neer (2-2-2)

Age 1
Eveline vd Heuvel: 46,8940, 7e plaats, eerste wedstrijd op Age 1, diploma, 5 PRís maar ook een CR op de duikelaar !! met 9,6500

Age 2
Joelle van Dijk: 49,9535, bronzen medaille, 2e limiet NK, PR en weer een aanscherping eigen CR op bruinvis spindown 360 (11,7600)
Mirelle de Kort: 44,3547, net geen diploma, 8e plaats, PR op overslag achterover en bruinvis spindown 360, keuzefiguren gingen niet zo geod als de vorige keer
Nika Bozelie: 42,1744, 12e plaats, PR van vorige keer op bruinvis spindown 360 weer aangescherpt
Alicia Suiker: 41,8808, BM, PR van vorige keer op bruinvis spindown 360 weer aangescherpt

Uitslag wedstrijdniveau
Uitslag aanloopniveau

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'