Uitslag figurenwedstrijd 15 september in Eindhoven

Zondag 15 september werd de eerste Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Twaalf meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus '58 waren daarbij aanwezig.

Op basishoudingniveau kwamen Stefanie de Kok en Lonneke Bouwens in actie. Voor beide meiden was het de eerste wedstrijd en Stefanie wist meteen goud te halen met maar liefst 34 punten! Daarmee staat ze op de zesde plaats van de ranglijst van Neptunus '58 en was ze tijdens deze wedstrijd de beste van alle meisjes. Lonneke zwom in het badpak van Nika en scoorde al flink wat tweeŽn en zelfs een drie! In totaal behaalde ze brons met 20 punten.

Op zeilbootniveau kwamen drie meiden in actie: Amber Persoon (eerste wedstrijd op dit niveau), Ilze van Kuilenburg (eerste wedstrijd) en Merel vd Nieuwenhof. Ze meiden deden niets voor elkaar onder en behaalden alle zilver met 26 punten! Ilze vond de basishouding op de borst het lastigste, maar behaalde daarentegen de maximale score voor de rugligging met armen boven het hoofd. Bij Amber ging de oester met 8 van de maximale 9 punten erg goed, maar ze vindt de rugligging met armen boven het hoofd nog erg moeilijk. Merel zwom haar derde wedstrijd op dit niveau en scoorde een PR op de oester. Op de andere figuren evenaarde ze haar beste score.

Op balletbeenniveau kwam Lisa van Esch in actie. Ze heeft lang niet kunnen trainen vanwege een operatie aan haar vinger en bleef op alle figuren iets onder haar persoonlijke records. Lisa behaalde brons met 20 punten.

Op het hoogste aanloopniveau, het barracudaniveau, werd Neptunus '58 vertegenwoordig door Eveline vd Heuvel. In haar eerste wedstrijd op dit niveau zette ze met 31 punten (goud!) een prachtige score neer. Ze was zelfs de beste van alle meisjes tijdens deze wedstrijd. Op de duikelaar tot balletbeenhouding onder water behaalde ze de maximale score van 9 punten. Waarschijnlijk zal Eveline over enkele maanden doorstromen naar Age 1-niveau.

Op Age 1 niveau waren er drie Neptunus-zwemsters. Romy van Laarhoven zwom voor de derde keer op dit niveau, en na twee keer 43 punten was deze derde maal scheepsrecht: met 44.5 punten behaalde ze haar Age 1 diploma. Voor Lieke van Boxtel en Fiona Waddell was het de eerste wedstrijd op Age 1, nadat ze in juni het barracuda-diploma behaald hadden. Vooral bij Lieke waren de verwachtingen hoog gespannen: als er geen rare dingen zouden gebeuren, zou het diploma (44.0000 punten) geen probleem mogen zijn. En het begon uitstekend, met gemiddeld een 5,2 voor haar balletbeen. Dit was de beste prestatie van alle meisjes voor dit figuur! Het tweede figuur was de overslag voorover, maar helaas wilde Lieke al met het derde figuur (de duikelaar) beginnen. Dat betekende twee strafpunten en het figuur opnieuw doen. Ze herstelde zich echter fantastisch en behaalde een 4,8 gemiddeld (tweede score). Ook de duikelaar ging prima met een 4,7 en dus was de opdracht voor het laatste figuur, de kiepnus, duidelijk. Flink rekenwerk wees namelijk uit dat een 3,6 voldoende zou zijn voor het diploma. Lieke liet er echter geen twijfel over bestaan en wist zelfs vijven te behalen (wederom de tweede score)! Daardoor behaalde ze maar liefst 47.2 punten, ruim voldoende voor haar diploma. haar score op de kiepnus was zelfs een verbetering van het clubrecord met 0,4. Lieke en Romy promoveren daarmee naar het volgende niveau, Age 2. Fiona had de pech dat er bij het balletbeen een spiertje dingen deed die zij niet wilde waardoor ze bleef steken op cijfers net onder de vier. Fiona, die ruim anderhalf jaar geleden een levensreddende levertransplantatie heeft ondergaan, scoorde bij haar debuut 39.5 punten. Een mooi debuut, en het doel voor de volgende wedstrijd is dan ook om boven de veertig punten te komen.

Nika Bozelie kwam voor de tweede keer uit op Age 2 niveau. De gelote figuren, albatros en contra catalina, waren beslist niet favoriet, maar desondanks wist Nika een mooie score van 42.2 punten neer te zetten. Een mooie prestatie zo vroeg in het seizoen. Voor het diploma zijn 45 punten nodig. Ze behaalde de 18e plek in het klassement.

De junioren zijn alweer hard aan het trainen voor de shows van volgend jaar juni (het eerste nummer is al helemaal klaar, en er is zelfs al gestart met een tweede nummer) en dus is er weinig getraind voor de figuren. Toch wilden Michelle Megens en Adelinde Schnitzeler een poging doen. De verplichte figuren gingen niet helemaal naar wens bij beiden, maar dat werd in het tweede deel van de wedstrijd bij de gelote figuren deels goedgemaakt. Adelinde verbeterde haar eigen clubrecord op de vliegende vis en behaalde in totaal ruim 48 punten. Voor het diploma zijn 52 punten nodig. Michelle scoorde 44.6 punten.

Uitslag aanloopniveau
Uitslag wedstrijdniveau

De persoonlijke records en uitslagen van Neptunus '58 zijn ook weer bijgewerkt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'