Uitslag figurenwedstrijd 14 april 2013 in Brunssum

Op zondag 14 april reden Henny en Nika Bozelie, JoŽlle van Dijk en Femke vd Hoeven naar het Zuid-Limburgse Brunssum. We hadden ingeschreven op deze wedstrijd omdat JoŽlle bij de vorige wedstrijd haar eerste limiet haalde met ruim 49 punten. Als ze op 14 april weer minstens 49 punten zou halen, zou ze mee mogen doen met de Synchrobeat, de NK voor zwemsters onder de 15 jaar (Nika mag daar ook aan meedoen, in de categorie zwemsters onder de 12 jaar). Deze wedstrijd was de laatste kans voor JoŽlle om die tweede limiet te halen.

De uitgangspositie zag er goed uit voor JoŽlle: op alle vier de te zwemmen figuren staat het clubrecord op haar naam. Ze had al twee keer eerder boven de 49 punten gezwommen met deze figuren. En toch zat het er niet in vandaag. Met 47,976 punten miste ze 1 vol punt voor haar limiet. Dat is erg jammer. Volgend jaar mag ze nog een jaar op Age 2 niveau zwemmen. Hopelijk gaat het dan wel lukken om twee limieten te zwemmen.

Voor Nika was het de eerste wedstrijd op Age 2 niveau. Ze wilde wel eens zien of dat net zo gemakkelijk ging als een wedstrijd op Age 1 niveau. Het doel voor Nika was om al een paar 4-en te scoren voor de figuren. De trainsters hadden verwacht dat haar eindscore nog onder de 40 punten zou liggen. Maar zij hadden zich duidelijk vergist, want Nika scoorde bijna 43 punten. Vooral de Reiger was super mooi: allemaal hoge vieren.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'