Uitslag diplomasessie aanloopniveau 23 maart 2013

Zaterdag 23 maart werd er afgezwommen voor verschillende aanloopdipoma's.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Drie meisjes probeerden het basishoudingdiploma te behalen. Dit is het eerste diploma. Amber Persoon behaalde haar diploma met 40 punten, Merel vd Nieuwenhof met 44 punten en Lynn van Dijk met 46 punten. Bij dit panel werd ook afgezwommen voor het tweede diploma, het zeilbootdiploma. Dit diploma werd behaald door Kunera Wessels met 39 punten.

Bij het andere jurypanel werd afgezwommen voor het balletbeen- en spagaatdiploma. Eveline vd Heuvel behaalde haar balletbeendiploma met maar liefst 47 punten. Het maximaal aantal te behalen punten is 51. Lieke van Boxtel en Christy Schoones behaalden het balletbeencertificaat met 44 en 40 punten. Lieke en Christy behaalden net als Fiona Waddell ook nog het spagaatdiploma. Christy haalde hiervoor 41 punten en Lieke en Fiona beiden 45 punten.

In juni zal de volgende diplomasessie gehouden worden.

Foto's

De geslaagden. Lynn ontbreekt.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'