Uitslag figurenwedstrijd 9 december in Breda

Zondag 9 december werd in Breda de vierde Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Omdat deze wedstrijd een week voor de shows werd gezwommen, kwam er een klein groepje zwemsters in actie.

Op aanloopniveau werd er goed gescoord, met drie gouden, drie zilveren en twee bronzen medailleplaatjes. Lynn van Dijk behaalde op het zeilbootniveau goud met 32 punten, maar liefst 7 punten meer dan bij de vorige wedstrijd. Op de zeilboot beurtelings verbeterde ze haar PR. Voor Kunera Wessels was er zilver (27 punten), evenals voor Dimphy Vermeer met 25 punten. Dimphy verbeterde haar persoonlijke record met drie punten en scoorde een PR op de basishouding met armen boven het hoofd. Merel vd Nieuwenhof behaalde brons met 20 punten en behaalde een PR op de oester.

Op balletbeenniveau was er brons voor Lisa van Esch met 21 punten. Eveline vd Heuvel scoorde goud met 32 punten, twee punten meer dan haar PR van de vorige wedstrijd vijf weken geleden. Ze verbeterde haar PR op het aannemen van de tuckhouding.

Lieke van Boxtel en Christy Schoones kwamen uit op spagaatniveau. Lieke behaalde net als op 4 november in Schijndel de hoogste score van alle meisjes op dit niveau. In Breda scoorde ze goud met 31 punten en verbeterde ze haar PR op het aannemen van de kraanhouding. Christy behaalde in Schijndel nog brons met 20 punten, maar bij haar tweede wedstrijd op dit niveau behaalde ze overtuigend zilver met 28 punten! Ze scoorde op drie van de vier figuren hoger dan de vorige keer.

Op Age 1 niveau zwom Nika Bozelie twee persoonlijke records (bruinvis en zwaardvis). Eerder dit seizoen behaalde ze al haar twee limieten voor de Synchro Beat. Dit zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes op Age 1 (t/m 12 jaar) en Age 2 (t/m 15 jaar), maar ook nu scoorde ze meer dan de vereiste 44 punten. Nika behaalde met 45,9046 de zevende plaats. Romy van Laarhoven (buiten mededeinging) kwam voor het eerst uit op dit niveau en kwam net te kort voor haar diploma. Ze behaalde gemiddeld voor alle figuren mooie vieren en scoorde in totaal 43,1480 punten. Voor het diploma zijn 44 punten nodig.

- Uitslagen aanloopniveau
- Uitslagen wedstrijdniveau
- Deelcijfers wedstrijdniveau

Op 15 en 16 december zwemmen alle meisjes mee in een fantastische synchroonzwemshow in het zwembad in Schijndel. Voor meer informatie, zie shows december 2012

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'