Uitslag figurenwedstrijd 4 november in Schijndel

Zondag 4 november werd in Schijndel de derde Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Doordat het een thuiswedstrijd was, kwamen er veel meisjes van Neptunus '58 in actie: dertien op aanloopniveau en zes op wedstrijdniveau.

Op het eerste aanloopniveau, het basishoudingniveau kwamen drie meisjes in actie die pas een aantal maanden synchroonzwemmen. Amber Persoon haalde een zilveren medailleplaatje met 26 punten. Erg knap voor de eerste wedstrijd! Ze behaalde zelfs de maximale score van 9 punten op de basishouding op de rug, en maar liefst 8 punten voor rugligging-armen naar gestrekt zijwaarts en terug. Emma vd Hanenberg en Melissa Wijnakker haalden beiden een bronzen medailleplaatje met 20 punten. Op aanloopniveau zijn minimaal 12 en maximaal 36 punten te behalen.

Op zeilbootniveau kwamen maar liefst vijf meisjes van Neptunus '58 in actie. Voor Lynn van Dijk waren er 25 punten (zilver). Merel vd Nieuwenhof is dit seizoen gestart met synchroonzwemmen en behaalde 23 punten. Daarmee kwam ze 1 punt te kort voor zilver. Voor de zeilboot beurtelings haalde ze maar liest 9 punten! Dimphy Vermeer zwom voor het eerst een wedstrijd op dit niveau en kwam tot brons met 22 punten. Kunera Wessels behaalde eveneens brons met 21 punten. Carmen van Kempen zwom haar eerste wedstrijd op dit niveau en kwam tot 18 punten.

Drie meisjes kwamen in actie op balletbeenniveau. Myrthe de Wil debuteerde op balletbeenniveau met 19 punten en ontving dus een bronzen medailleplaatje. Lisa van Esch behaalde zilver met 24 punten. Eveline vd Heuvel had voor het laatste figuur, de duikelaar, minstens 8 punten nodig om nog goud (30 punten of meer) te halen, en met een 3, een 2 en een 3 van het driekoppige jurypanel slaagde ze exact in die missie. Daarmee behaalde ze twee punten meer dan tijdens haar eerste wedstrijd op dit niveau, vier weken geleden in Roosendaal. In totaal kwamen er maar liefst 24 meisjes in actie op dit niveau, en er was slechts ťťn meisje met meer punten dan Eveline!

Op het vierde aanloopniveau, het spagaatniveau, kwamen Lieke van Boxtel en Christy Schoones in actie. Lieke traint al langer op dit niveau en zwom vier weken geleden voor het eerst een wedstrijd op spagaatniveau. Toen haalde ze 19 punten, maar in eigen bad was ze veel beter in vorm en was de afwerking van de figuren veel beter. Dat leverde haar maar liefst 31 punten op, en dus een gouden medailleplaatje. Lieke was met afstand (7 punten voorsprong) de beste op dit niveau. Christy maakte haar debuut op dit niveau en behaalde twintig punten. Met name de overslag voorover vanuit spagaathouding kostte haar nog moeite.

Nika Bozelie werd zesde op Age 1 niveau met 43.8158 punten. De elfjarige zwemster heeft zich eerder dit seizoen al geplaatst voor de Synchrobeat, de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes tot en met 12 jaar. Ze verbeterde op de bruinvis haar persoonlijke record met 0.3 punt.

Op Age 2 niveau was er ook een zesde plaats voor Neptunus '58. JoŽlle van Dijk (13) haalde in deze categorie voor meisjes tot en met vijftien jaar 48.3256 punten, en kwam daarmee net te kort voor haar eerste limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Daarvoor zijn 49.0000 punten nodig. Wel verbeterde ze haar persoonlijke record ťn het clubrecord op de Flamingo gebogen knie. Het clubrecord stond met 5.067 op naam van Anne, terwijl JoŽlle 5.100 scoorde. JoŽlle haalde daarmee een half punt hoger dan ooit. Mirelle de Kort maakte haar debuut op dit niveau. Een jaar geleden zwom ze nog op spagaatniveau, maar inmiddels zwemt ze drie niveaus hoger en heeft ze vorig seizoen zelfs al mee mogen doen aan de Synchrobeat. Mirelle had nog wat moeite met de verplichte figuren (overslag achterover en bruinvis spin down 360), maar voor de flamingo gebogen knie kreeg ze al een 4.5 en voor de barracuda spin down zelfs een 4.7! Voor het Age 2 diploma zijn 45.0000 punten nodig, oftewel een 4,5 gemiddeld voor elk figuur.

De junioren kwamen niet tot persoonlijke records. Adelinde Schnitzeler behaalde 47.6277 punten, Anne Oremans 45.3004 en Sandra Schellekens 44.6306. Deze dames zwemmen vanwege hun leeftijd buiten mededinging in de categorie voor meisjes tot en met 18 jaar.

Uitslag wedstrijdniveaus
Uitslag aanloopniveaus

Tijdens deze wedstrijd was er nog een debutante: Sjanneke de Kort (de moeder van Mirelle) kwam voor het eerst in actie als jurylid M. Ze moest de punten bij het wedstrijdniveau noteren en met ingewikkelde berekeningen de eindscores bepalen. Hoewel het de avond voor de wedstrijd bij het oefenen niet helemaal vlekkeloos ging, ging alles bij de wedstrijd uitstekend! Margje Wessels (moeder van Kunera) was bij de vorige wedstrijd nog schaduw-jurylid, maar dit keer mocht ook zij officieel punten geven aan de meisjes op het zeilbootniveau. Doordat het dit keer een thuiswedstrijd was, waren er erg veel vrijwilligers nodig, behalve juryleden ook voorstarters en oplezers. Bas Bozelie werd door ziekte van een aantal juryleden op het laatste moment ingezet om de punten uit te rekenen op aanloopniveau en hoewel het voor hem de eerste keer was, deed hij het uitstekend en foutloos!Op 15 en 16 december zwemmen alle meisjes mee in een fantastische synchroonzwemshow in het zwembad in Schijndel. Voor meer informatie, zie shows december 2012

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'