Uitslag figurenwedstrijd 7 oktober in Roosendaal

Zondag 7 oktober werd in Roosendaal de tweede Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Tien meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus '58 waren daarbij aanwezig.

Nika Bozelie verzekerde zich van een startticket voor de Synchrobeat, de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes tot en met 12 jaar. Met bijna 47 punten haalde ze de tweede limiet, die ze daarvoor nodig had. JoŽlle van Dijk miste op een half punt na haar 1e limiet in de categorie Age 2.

Op aanloopniveau zwommen vier meisjes mee en haalden fantastische resultaten. Lynn van Dijk zette op zeilbootniveau een mooi PR op het scorebord. Ze haalde met 32 punten maar liefst 5 punten meer dan in de vorige wedstrijd. Zij streed tegen Kunera Wessels, die in haar eerste wedstrijd op dit niveau een erg goede score neer zette (28 punten). Datzelfde puntenaantal wist Eveline van den Heuvel te behalen in de categorie balletbeen. Tot slot wist Lieke van Boxtel 19 punten te behalen in de categorie 'spagaat'. Ook Eveline en Lieke presteerden voor de eerste keer in een hoger niveau.

Rachel Brunnen verbeterde op Age 2 niveau haar beste score voor de 'bruinvis spin down 360o' en de 'overslag achterover'. Helaas kon ze dat niveau niet volhouden bij de andere twee figuren van de wedstrijd. Voor Adelinde Schnitzeler was er ook een persoonlijk record voor het figuur 'dolco'. Ze kwam daarmee in totaal uit op ruim 45 punten in de categorie Junioren.

Zeilbootniveau: Lynn van Dijk goud met 32 punten
Kunera Wessels zilver met 28 punten

Balletbeenniveau:
Eveline van den Heuvel zilver met 28 punten

Spagaatniveau:
Lieke van Boxtel brons met 19 punten

Age 1:
Nika Bozelie 7e plaats met 46,7244 punten

Age 2:
Joelle van Dijk 11e plaats met 48,4563 punten
Rachel Brunnen 20e plaats met 43,2579 punten

Junioren:
Anne Oremans 46,7461 punten (buiten mededinging)
Adelinde Schnitzeler 45,4160 punten (buiten mededinging)
Sandra Schellekens 43,7309 punten (buiten mededinging)

Op 15 en 16 december zwemmen alle meisjes mee in een fantastische synchroonzwemshow in het zwembad in Schijndel. Voor meer informatie, zie shows december 2012

Uitslag wedstrijdniveaus
Uitslag aanloopniveaus

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'