Uitslag figurenwedstrijd 9 september in Oss

Zondag 9 september werd de eerste Brabantse synchroonzwemwedstrijd van dit seizoen gezwommen. Negen meisjes van de afdeling synchroonzwemmen van Neptunus '58 waren daarbij aanwezig.

Op basishoudingniveau kwam Lynn van Dijk in actie. Zij is sinds een paar maanden weer terug bij het synchroonzwemmen, na drie jaar afwezigheid. Het ging uitstekend en ze behaalde dan ook overtuigend een gouden medailleplaatje met 32 punten. Voor de 10 seconden basishouding op de rug en de oefening waarbij je op je rug liggend je armen zijwaarts moet bewegen behaalde ze de maximale score van 9 punten. Ze verbeterde zich met maar liefst 8 punten ten opzichte van de vorige wedstrijd.
Lieke van Boxtel en Christy Schoones zwommen op balletbeenniveau. Lieke was top en behaalde op alle figuren 9 punten, en dus het maximum van 36 punten. Nog nooit eerder scoorde een zwemster van Neptunus '58 tijdens een wedstrijd op balletbeenniveau zo hoog. Christy deed weinig voor Lieke onder met driemaal negen punten. Alleen met het inhoeken had ze wat meer moeite, maar ze scoorde nog altijd een fantastische 33 punten. Alle drie de meisjes komen de volgende keer uit op een hoger niveau. Voor Lynn is dat het zeilbootniveau, voor Christy en Lieke het spagaatniveau.

Op wedstrijdniveau was Neptunus '58 vertegenwoordigd bij Age 2 en Junioren. JoŽlle van Dijk begon op de verplichte figuren iets minder sterk dan tijdens de Brabantse Kampioenschappen, toen ze haar beste resultaten op de overslag achterover en de bruinvis spin down 360. Ze scoorde op de gelote figuren echter uitstekend, met een 5.4333 gemiddeld voor de reiger. Daarmee nam ze het clubrecord over van Hanneke van Weert, die destijds gemiddeld 5.4000 scoorde. In totaal kwam JoŽlle tot 48.5794 punten (12e plaats) en kwam ze nog geen half punt tekort voor de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Voor de NK moet voor april tweemaal minstens 49 punten gehaald zijn. Ook bij Rachel Brunnen ging de reiger uitstekend met 4.9 gemiddeld. Dit was bijna 0.4 punt hoger dan haar persoonlijke record op dit figuur. De kiep halve draai zwom ze voor het eerst in een wedstrijd en kreeg daarvoor een 4.6 gemiddeld. In totaal eindigde Rachel tijdens haar tweede wedstrijd op dit niveau op 43,7420 punten en dat was ruim vier punten hoger dan bij haar debuut. Voor het Age 2 diploma zijn 45 punten vereist.

De junioren zijn de laatste maanden erg hard aan het trainen voor de show in december en daardoor is er minder aandacht besteed aan de figuren. Hanneke van Weert behaalde een 18e plaats met 42.9476 punten. Michelle Megens werd 15e met 45,6914 punten. Dit was een verbetering van haar pr met deze figuren. Adelinde Schnitzeler en Sandra Schellekens zwommen buiten mededinging. Adelinde was de beste van de vier van Neptunus '58 en scoorde 46,2808 punten. Sandra behaalde 44,4877 punten.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'