Uitslag SynchroBeat 9 juni 2012 Eindhoven

Zaterdag 9 juni was het een erg spannende dag voor drie synchroonzwemsters van Neptunus '58. Voor het eerst in de geschiedenis van de afdeling synchroonzwemmen waren er namelijk startbewijzen veroverd voor de SynchroBeat, de Nederlandse Kampioenschappen voor Age 1 (tot en met 12 jaar) en Age 2 (13-14-15 jaar). En niet ťťn startbewijs, maar drie! De SynchroBeat bestaat uit een figurenwedstrijd, gevolgd door een uitvoeringenwedstrijd voor de beste 12 soli, duetten en groepen.

JoŽlle van Dijk beet 's ochtends het spits af met de figuren voor Age 2. Ze was behoorlijk zenuwachtig en onder de indruk van de wedstrijd. Het eerste figuur wat ze moest laten zien aan de vijfkoppige jury was de reiger. Daarvoor behaalde ze een 5.1 gemiddeld, net iets onder haar persoonlijke record van de Brabantse Kampioenschappen in februari. Daarna volgden de bruinvis spin down 360 (4.4), overslag achterover (4.8) en tot slot de kiep halve draai (4.3). Dat bracht haar op een totaal van 46.9445 punten en de 105e plaats. JoŽlle kan terugkijken op een uitstekend seizoen, want ze haalde slechts zeven maanden geleden pas haar Age 2 diploma. Ook de komende twee seizoenen zal ze nog uitkomen op dit niveau, dus maakt ze zeker kans om ook volgend jaar zich weer te plaatsen voor de Synchro Beat.

Zaterdagmiddag stond de figurenwedstrijd voor de jongste zwemsters, Age 1, op het programma. Nika Bozelie haalde in november haar Age 1 diploma en eerste limiet, waarna ze diezelfde maand nog ook haar tweede limiet in de wacht sleepte. De tienjarige zwemster, die 5e werd bij de Brabantse Kampioenschappen, eindigde op de 85e plaats met 44.7632 punten. Daarmee behaalde ze bijna twee punten meer dan de vorige keer dat ze deze figuren (bruinvis en zwaardvis, naast de verplichte figuren balletbeen en overslag voorover) liet zien in een wedstrijd. Nika scoorde nog nooit eerder zo goed op de overslag voorover en de bruinvis als tijdens deze wedstrijd (gemiddelde van resp. 4.9 en 4.2). Ze vervolgde de wedstrijd met het balletbeen (4.6) en de zwaardvis (4.2). Mirelle de Kort behaalde in december pas haar spagaatdiploma, gevolgd door twee maanden later het barracudadiploma. Dat diploma is vereist om mee te mogen doen op Age 1 niveau. Terwijl ze zaterdags haar barracudadiploma behaald had, scoorde ze een dag later tijdens de Brabantse Kampioenschappen voldoende punten voor haar Age 1 diploma en de eerste limiet voor de SynchroBeat. Vier weken later behaalde ze de tweede limiet en was deelname veiliggesteld. In pas haar derde wedstrijd op dit niveau, en de eerste met deze figuren, kwam ze tot een puntentotaal van 44.6097. Dit betekende een 87e plaats. Mirelle de Kort scoorde 3.8 voor de bruinvis en 4.4 voor de zwaardvis. Het balletbeen en de overslag voorover waren bekender en gemakkelijker voor haar met gemiddelden van resp. 4.7 en 4.9.

Foto's van Henny Bozelie van Mirelle en Nika

Uitslag Figurenwedstrijd Age 1

Uitslag Figurenwedstrijd Age 2

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'