Uitslag uitvoeringenwedstrijd 22 april 2012 in Eindhoven

Een week na de clubkampioenschappen kwamen negen synchroonzwemsters van Neptunus '58 weer in actie. Zondag 22 april stond namelijk de uitvoeringenwedstrijd van de Kring Brabant op het programma. In Eindhoven werden solo's, duetten en groepsnummers gezwommen.

Kunera Wessels was de allereerste die in actie kwam. Op het basishoudingniveau zwom ze haar solo op het nummer Boys & Girls van Djumbo. Ze behaalde bijna allemaal drieën en kwam zo tot een totaal van 14 punten. Maximaal zijn er op aanloopniveau 15 punten te behalen. Daarna volgde Lynn van Dijk met haar solo op hetzelfde nummer. Lynn is pas een paar weken geleden weer begonnen met synchroonzwemmen, maar haalde nu al 12 punten. Een knappe prestatie!
Daarna zwom Myrthe de Wild (zeilbootniveau) haar solo op muziek uit de film Floris. Ook zij behaalde een knappe 12 punten. Ook bij de duetten was Neptunus '58 vertegenwoordigd. Eveline vd Heuvel en Carmen van Kempen zwommen een strakke show op Boys&Girls en werden daarvoor beloond met 13 punten. Het duet van Neptunus '58 was het duet met de meeste punten van de jury op zeilbootniveau.
Vervolgens kwamen de meiden op balletbeenniveau in actie. Lisa van Esch zwom een solo op muziek uit de film Floris en behaalde 13 punten. Lieke van Boxtel en Christy Schoones zwommen een duet op hetzelfde nummer en behaalden zelfs de maximale score van 15 punten!

Na de wedstrijd op aanloopniveau volgde een opmars, waarbij alle deelneemsters van de verschillende verenigingen zich opstelden langs het bad. Daarna was het tijd voor de wedstrijd op de hogere niveaus. Neptunus '58 was daarbij vertegenwoordigd met één zwemster. Rachel Brunnen zwom haar solo op Age 2 niveau. Ze schreef het nummer, gezwommen op het nummer I'm Singing in the Rain (erg toepasselijk op een regenachtige dag als deze), helemaal zelf. Bij de uitvoeringen op wedstrijdniveau worden twee punten gegeven: één voor de technische waarde en één voor de artistieke waarde. Voor beide onderdelen scoorde Rachel ongeveer hetzelfde als bij de clubkampioenschappen en ze kwam daarmee uit op 45.500. Dit is exact gelijk aan haar punten bij de clubkampioenschappen!

De meisjes gaan nu verder trainen voor de diploma's en figurenwedstrijden. Daarna zal er ook al hard getraind worden voor de grootste show die Neptunus '58 in december zal gaan geven. De voorlopige data daarvoor zijn zaterdag 15 en zondag 16 december.

Uitvoeringenwedstrijd 22 april 2012 in Eindhoven Boven: Rachel, Lieke, Christy en Eveline. Onder: Kunera, Myrthe, Carmen, Lynn en Lisa.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'