Uitslag Figurenwedstrijd 4 maart 2012 in Sittard

Zondag 4 maart hebben drie meisjes in het Limburgse Sittard meegedaan aan een figurenwedstrijd.

Mirelle de Kort zwom haar tweede wedstrijd op Age 1-niveau. Drie weken eerder had ze in Roosendaal tijdens de Brabantse Kampioenschappen haar diploma en eerste limiet voor de Synchro Beat (Nederlandse Kampioenschappen voor Age 1 en Age 2) behaald. Om deel te mogen nemen moet je 2 limieten hebben, en dus deed ze in Sittard een poging om 44 punten of meer te scoren. Ze scoorde boven verwachting en voldeed met 48.884 punten ruimschoots aan de limiet. Ze behaalde maar liefst vier punten meer dan drie weken geleden! Voor haar balletbeen scoorde ze met een 5.0 gemiddeld 0.3 hoger dan ooit. Op de overslag voorover verbeterde ze zich van een 4.9 tot een 5.0. Voor de gelote figuren, toevalligerwijs dezelfde als tijdens de BKK, scoorde ze eveneens hoger dan ooit. Voor de neptunus scoorde ze een half punt hoger, nu een 4.,5. Tot slot behaalde ze voor de barracuda een 5.1. Dit is maar liefst 0.9 punt hoger dan bij de vorige wedstrijd! Met haar fantastische eindresultaat behaalt ze niet alleen haar tweede limiet, maar ook een derde plaats in de top 3 van Neptunus '58 op dit niveau.

De andere twee meiden zwommen bij de junioren en hadden voor de zoveelste keer de gaviata open 180 en cycloon geloot. Adelinde Schnitzeler heeft in 2011 maar liefst vier keer deze figuren gezwommen! Voor Hanneke van Weert was het 'pas' de tweede keer in totaal dat ze deze figuren mocht laten zien aan de jury. Adelinde behaalde voor de kiep split gesloten 180 een 5.1 gemiddeld en dit is een tiende punt hoger dan ooit. Voor de ibis continuous spin scoorde ze maar liefst een 5.4: een half punt hoger dan ooit. Voor de gaviata open 180 was er geen verbetering, maar voor de cycloon scoorde ze een 4.8 en dit was drie tiende hoger dan ooit. Op de ibis en de cyloon zwom ze een nieuw clubrecord. In totaal kwam Adelinde op maar liefst 50.775 punten. Dit is de hoogste score ooit in de geschiedenis van Neptunus '58 en bijna twee punten meer dan het oude pr van Adelinde. Ze komt steeds dichter in de buurt van de 52.000 punten die vereist zijn voor het juniorendiploma, welke ze als doel heeft gesteld voor 2012.
Ook Hanneke was in topvorm naar Sittard afgereisd. Voor de kiep split gesloten 180 verbeterde ze haar pr van een 4.3 naar een 4.8. Op de ibis continuous spin had ze met gemiddeld een 5.3 (was 4.8) even het clubrecord in handen, maar deze werd zo'n kwartier later alweer overgenomen door Adelinde. Ook voor Hanneke was er geen verbetering op de gaviata open 180, maar wel op de cycloon. Daarvoor behaalde ze twee tienden hoger dan ooit. In totaal kwam Hanneke tot 48.624 punten. Dit is een verbetering van 3.7 punten en goed voor een derde plaats in de top 3 van Neptunus '58.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'