Uitslag Brabantse Kampioenschappen uitvoeringen 4 maart 2012 in Roosendaal

Zondag 4 maart werden in Roosendaal de uitvoeringen voor de Brabantse Kring Kampioenschappen synchroonzwemmen gezwommen. De BKK bestaan uit twee onderdelen, een figurenwedstrijd en een uitvoeringenwedstrijd. Tijdens de figurenwedstrijd op 12 februari hadden Nika Bozelie en JoŽlle van Dijk weten te plaatsen voor de uitvoeringen. Daarvoor moesten zij tot de beste acht zwemsters van hun leeftijdscategorie behoren. Het was de eerste keer dat er meisjes van Neptunus '58 deelnamen aan deze kampioenschappen.

Nika Bozelie had zich in de categorie Age 1 (tot 12 jaar) als vijfde geplaatst voor de uitvoeringen. Deze wedstrijd was extra spannend voor Nika, want ze moest op haar allereerste kampioenschappen als allereerste starten. Ze zwom haar solo op muziek van Sarah Brightman en liet een schitterende show zien. Daarvoor werd ze door de jury gewaardeerd met 46.600 punten. Deze punten telden net als de punten van de techniek voor 50% mee voor het eindtotaal. Daardoor kwam ze tot een eindscore van 46.965 punten en dit betekende een vijfde plaats. Een geweldige prestatie bij haar debuut. Ook volgend jaar mag de tienjarige Schijndelse zwemster nog uitkomen in deze categorie.

JoŽlle van Dijk zwom in de categorie Age 2 (tot 15 jaar) en had zich als zevende geplaatst voor de uitvoeringen met haar solo op muziek van Trijntje Oosterhuis. De plaatsing voor het tweede deel van de BKK was echter een grote verrassing en dus moest er binnen drie weken nog een groot deel van haar show geschreven worden! Met keihard trainen (op de donderdag zelfs vier uur lang) heeft ze het echter voor elkaar gekregen om een show van tweeŽnhalve minuut te leren. JoŽlle moest net als Nika als eerste van haar categorie starten en was vooraf erg zenuwachtig. Deze zenuwen bleken echter onterecht en JoŽlle liet een fantastische show zien. Ze werd daarvoor gewaardeerd met 48.200 punten en bracht daarmee haar eindtotaal op 49.515 punten. Hiermee behaalde de twaalfjarige Milrooise de achtste plaats. JoŽlle mag nog twee jaar langer uitkomen in deze categorie.

Een geweldige prestatie dus van deze twee jonge synchroonzwemsters.

Foto's

Nika (helaas staat Youtube geen geluid toe bij dit filmpje in verband met auteursrechten.

JoŽlle

JoŽlle en Nika in hun prachtige badpakken (ontworpen en gemaakt door Marie-Josť vd Bergh)

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'