Uitslag diplomasessie aanloopniveau 11 februari in Schijndel

Zaterdag 11 februari werd er door 6 meisjes geprobeerd een aanloopdiploma te behalen. Vier meisjes gingen op voor het eerste diploma, het basishoudingdiploma. De andere twee meisjes gingen voor het vijfde en hoogste aanloopdiploma, het barracudadiploma.

Op basishoudingniveau hebben Eveline vd Heuvel, Carmen van Kempen, Dimphy Vermeer en Kunera Wessels dit seizoen keihard getraind op alle onderdelen en de driekoppige jury kreeg een hoog niveau te zien. De opdrachten zijn verdeeld in zeven categorieŽn: zwemmen, stuwen, van houding naar beweging, van beweging naar figuur, eggbeaten, zwemmen op muziek en lenigheid op de kant. In totaal zijn er maximaal 51 punten te behalen en om te slagen moeten er minstens 34 punten behaald worden. Eveline behaalde maar liefst 50 punten, bijna de maximale score dus! Dimphy behaalde 47 punten en Carmen 46. Kunera behaalde haar diploma met 40 punten. De meiden gaan nu verder oefenen voor het zeilbootdiploma.

Mirelle de Kort behaalde in december haar spagaatdiploma en mocht twee maanden later proberen ook het barracudadiploma te behalen. Omdat er bij het zwemmen op muziek ook in tweetallen gezwommen moet worden, heeft Romy van Laarhoven ook meegetraind met Mirelle. Dat ging zo goed dat besloten werd dat Romy (nog niet in het bezit van het spagaatdiploma) eveneens mocht proberen het barracudadiploma te behalen. De afgelopen weken werd er hard getraind en ook hier met resultaat. Romy heeft haar diploma met 40 punten behaald en zal binnenkort proberen ook het spagaatdiploma te behalen om vervolgens in het nieuwe seizoen op wedstrijdniveau uit te mogen komen. Mirelle behaalde 47 punten en heeft daarmee alle aanloopdiploma's behaald. Hierdoor promoveert ze naar het wedstrijdniveau, waarbij haar eerste wedstrijd morgen (zondag 12 februari) al zal zijn. Dan zal ze samen met Nika Bozelie op Age 1 niveau uitkomen bij de Brabantse Kampioenschappen. Fieke Bouwmans en JoŽlle van Dijk zullen dan op Age 2 niveau zwemmen.

Foto's

Achter: Romy en Mirelle. Voor: Eveline, Kunera, Carmen en Dimphy.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'