Uitslag figurenwedstrijd 18 december in Schijndel

Zondag 18 december werd er in de Molen Hey in Schijndel weer een figurenwedstrijd gezwommen. Een mooie gelegenheid voor de synchroonzwemsters van Neptunus '58 om in eigen huis te zwemmen.

Op basishoudingniveau kwamen vier meisjes in actie. Eveline vd Heuvel was de beste van alle meisjes. Met 33 punten behaalde ze een gouden medailleplaatje en de derde plaats in de top 3 van Neptunus '58. Ze scoorde 5 punten meer dan bij haar debuut begin november in Roosendaal. Dimphy Vermeer zwom haar eerste wedstrijd en deed dat al uitstekend: met 28 punten scoorde ze een zilveren medailleplaatje. Voor Carmen van Kempen was er eveneens zilver: zij scoorde 24 punten. Kunera Wessels kwam ťťn puntje te kort voor zilver, maar ze mag erg trots zijn op haar bronzen medailleplaatje en de 23 punten die ze nu scoorde. Dit waren er namelijk maar liefst 9 meer dan bij haar eerste wedstrijd!

Op zeilbootniveau kwam Myrthe de Wild in actie. Het was haar eerste wedstrijd op dit niveau en ze behaalde een bronzen medailleplaatje met 22 punten. Voor de basishouding op de borst behaalde ze de maximale score van 9 punten.

Lieke van Boxtel en Lisa van Esch zwommen op balletbeenniveau. Lieke was veruit de beste van alle meisjes en haalde met 33 punten (evenveel als bij de vorige wedstrijd) een gouden medailleplaatje. Voor zowel het aannemen van de tuckhouding als het balletbeen behaalde ze 9 punten. Lisa behaalde een zilveren medailleplaatje met 25 punten. Een flinke verbetering ten opzichte van de vorige keer, want toen bleef ze op 17 punten steken. Waar ze in oktober een 3 haalde voor het balletbeen scoorde ze nu een 9!

Romy van Laarhoven was een van de twee meisjes die op spagaathouding uitkwamen. Het was de eerste keer dat ze op dit niveau uitkwam en ze scoorde een zilveren medailleplaatje met 27 punten. Voor de verticaal gebogen kniehouding scoorde ze 8 punten.

Mirelle de Kort haalde een week geleden haar spagaatdiploma en kwam nu uit op het hoogste niveau, het barracudaniveau. Het ging uitstekend want met 32 punten behaalde ze een gouden medailleplaatje en was ze de beste van alle meisjes. Voor zowel het aannemen van de kraanhouding als de barracuda behaalde ze de maximale score van 9 punten.

Uitslag aanloopniveau

Bij de wedstrijd op aanloopniveau was er sinds donderdag iets minder enthousiasme dan normaal, want bij vooral Age 1 en Age 2 waren de meiden niet echt blij met de gelote figuren. Nika Bozelie kwam uit op Age 1. Nika haalde al eerder haar diploma en 2 NK-limieten en eindigde nu als zevende. Op het eerste figuur, het balletbeen, verbeterde ze haar persoonlijke record van gemiddeld een 4,7 tot een 4,9. De bruinvis en zwaardvis zwom ze voor het eerst en daarvoor haalde ze cijfers rond de vier. Ze kwam uit op een puntentotaal van 42.939.

Op Age 2 niveau kwamen vijf meisjes van Neptunus '58 in actie. JoŽlle van Dijk haalde tijdens de figurenwedstrijd in Roosendaal op 6 november haar diploma en probeerde nu haar eerste (van twee) NK-limiet te behalen. Daarvoor moest ze 47.000 punten of meer halen. Het was erg spannend en het laatste figuur, de contra catalina, moest de beslissing brengen. Uiteindelijk haalde ze haar limiet nipt: met 47.051 punten eindigde ze op plaats 13. Daarmee staat ze nu op de derde plaats in de top 3 van Neptunus '58. Ze zwom op alle vier de figuren een pr en liet clubrecords noteren op de albatros en overslag achterover. Fieke Bouwmans heeft haar diploma ook al binnen maar omdat ze twee jaar ouder is dat JoŽlle staat voor haar de NK-limiet op 49.000 punten. Dat bleek te veel gevraagd en met 41.563 eindigde ze als 21e. Wel zwom ze pr's op de albatros en contra catalina. Moniek vd Boogaard eindigde als 25e met een pr op de albatros, Alicia Suiker als 29e (pr op de contra catalina) en Rachel Brunnen als 30e. Voor Rachel was het de eerste keer op dit niveau en liet dus op alle figuren persoonlijke records noteren.

Op juniorenniveau was er een ongekend groot aantal meisjes van Neptunus '58: van de vijftien deelneemsters was meer dan de helft (acht) van de Schijndelse vereniging! Adelinde Schnitzeler was de beste met een 6e plaats in 47.287 punten. Het was voor Adelinde alweer de vierde keer dit seizoen dat ze deze gelote figuren moest laten zien en ze verbeterde haar vorige topscore op deze figuren met ruim 0,2 punt. Ze verbeterde haar pr's op de ibis continuous spin en de cycloon. Anne Oremans eindigde als achtste met 44.913 punten. Ook zij scoorde nog niet eerder zo hoog met deze figuren. Ze verbeterde haar pr op de cycloon. Michelle Megens werd tiende met 44.435 punten. Ook haar cycloon ging stukken beter: ze verbeterde zich van een 3.9 tot een 4.7! Dit betekende zelfs een nieuw clubrecord. Rowie vd Oever eindigde op plaats 11 met 43.667 punten. Sandra Schellekens eindigde op plaats 12 met 42.432 punten. Ze behaalde voor de cycloon precies evenveel punten als haar persoonlijke record. Yosca Bozelie scoorde 39.994 punten in haar tweede wedstrijd op dit niveau en werd 13e. Het was de eerste keer met de gelote figuren gaviata open 180 en cycloon. Ze verbeterde haar persoonlijke record op de ibis continuous spin. Melanie van Dinther eindigde als veertiende en ook zij zwom de gelote figuren nog niet eerder. Melanie verbeterde haar pr op de kiep split gesloten 180 en kwam tot een puntentoaal van 39.069. Hanneke van Weert behaalde de vijftiende plaats met 38.725 punten. Ze behaalde een nieuw pr op de kiep split gesloten 180.

Uitslag wedstrijdniveau

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'