Uitslag figurenwedstrijd 27 november in Maastricht

Nika Bozelie haalt ticket voor NK synchroonzwemmen

Zondag 27 november haalde de Schijndelse Nika bij een wedstrijd synchroonzwemmen ruim 45 punten op Age 1 niveau. Dat was meer dan de 44 punten die ze nodig had voor de 2e limiet op dit niveau. Hiermee heeft Nika haar startticket voor de Synchrobeat (de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen onder 12 jaar) bemachtigd. De 1e limiet had ze al gehaald in de vorige wedstrijd. Nika wist het wel heel spannend te maken. De eerste drie figuren waren net iets minder dan tijdens de vorige wedstrijd. Het kwam dus aan op het laatste figuur, de ‘kiepnus’, en daar had ze tot nu toe nog nooit voldoende punten voor gehaald. Ze moest dus een heel ruim PR neerzetten om boven de in totaal benodigde 44 punten uit te komen. En dat deed ze. In februari zal Nika deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen figuren en in maart waarschijnlijk aan de uitvoeringenwedstrijd. De Synchrobeat wordt in juni gehouden.

De andere meisjes die in Maastricht meededen hadden minder succes in de synchroonzwemwedstrijd. Joëlle van Dijk wilde graag een limiet halen op Age 2 niveau. Ze had daarvoor 47 punten nodig. In de vorige wedstrijd had ze er 45 gehaald. Helaas lukte het haar niet om het doel te bereiken.

De nichtjes Lisa en Moniek van den Boogaard hadden zich als doel gesteld om het diploma Age 2 te halen. Beiden zwommen een flink aantal PR’s op figuren en beiden zetten een hogere eindscore neer dan voorheen. En ondanks het clubrecord van Moniek op de ‘barracuda psin down 180’, lukte het hen niet om het diploma te halen.

Op 18 december wordt de volgende synchroonzwemwedstrijd gehouden in zwembad De Molen Hey in Schijndel (vanaf 14.00 uur).

Uitslag:
Age 1: Nika Bozelie 45,215 punten.
Age 2: Joëlle van Dijk 43,837; Moniek van den Boogaard 43,810; Lisa van den Boogaard 43,508.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'