Uitslag figurenwedstrijd 16 oktober in Venray

Zondag 16 oktober kwamen vier meisjes in actie bij een figurenwedstrijd in het Limburgse Venray.

In Limburg kennen ze geen wedstrijden op aanloopniveau en verdelen ze de wedstrijd in twee delen: voor de pauze komen twee niveaus in actie en na de pauze de andere twee. Voor Neptunus '58 was dat gunstig, want nu startten Fieke Bouwmans en Alicia Suiker voor de pauze op Age 2-niveau en konden ze daarbij gecoacht worden door Sandra Schellekens en Adelinde Schnitzeler, die zelf na de pauze zwommen op juniorenniveau. Voor elke zwemster een coach, wat een luxe! Dat gaf namelijk de kans om niet alleen naar elkaar te kijken, maar de figuren ook nog te filmen.

Fieke en Alicia begonnen beiden sterk met de overslag achterover. Fieke scoorde gemiddeld nu een 4.3, terwijl dat twee weken geleden bij haar debuut op Age 2 nog 3.5 was! Vervolgens gingen de meiden verder met de reiger. Hierop scoorde Alicia gemiddeld een 4.8, ee verbetering van bijna 0.4 ten opzichte van december vorig jaar. Fieke scoorde begin deze maand een 4.6, en wist dat nu te verhogen tot een 5.1. De bruinvis verbeterde ze van 4.2 tot 4.7 en daarmee nam ze ook het clubrecord op dit figuur over van Melanie van Dinther. Alicia scoorde ongeveer gelijk aan haar persoonlijke record. Tot slot stond de kiep halve draai op het programma. Een moeilijk figuur, waarvoor je krachtig moet stuwen, maar ook nog goed in balans moet staan om mooi te kunnen draaien. Bij Fieke was er nog wat extra druk, omdat ze na drie figuren op weg was naar voldoende punten voor het diploma. Gelukkig ging ook haar laatste figuur redelijk, al was het iets minder dan twee weken geleden. Toen kwam ze tot 4.4, nu 4.2. Alicia had wat moeite met haar balans, maar de juryleden wisten niet goed wat ze daarmee aan moesten. Er zat namelijk meer dan 2 punten verschil tussen het hoogste en het laagste figuur! Gemiddeld eindigde ze op een 3.1. Daarna was het rekenen geblazen, en al vrij snel kwam het verlossende woord voor Fieke. Ze had namelijk 46.318 punten gehaald en dat was ruim boven de eis van 45.000 punten. Omdat Fieke pas 14 jaar oud is, blijft ze op dit niveau zwemmen. Wanneer ze namelijk voor eind maart tweemaal 49.000 punten of hoger scoort, kwalificeert ze zich voor de Nederlandse Kampioenschappen Age 2 voor meisjes tot 15 jaar. Alicia kwam in Venray tot 39.711 punten.

Na de pauze ging de wedstrijd verder met de junioren en Age 1. Sandra en Adelinde zwommen steeds bij verschillende panels, maar hadden met Fieke en Alicia ieder toch een persoonlijke coach. Voor Adelinde was het inmiddels de derde achtereenvolgende wedstrijd met dezelfde gelote figuren, voor Sandra 'pas' de tweede keer. Beiden bleven op de kiep split gesloten 180░ en gaviata open 180░ onder hun persoonlijke records. Adelinde verbeterde haar pr op de ibis continuous spin wel van gemiddeld 4.8 naar 4.9. Sandra zwom een pr op de cycloon: van 4.1 naar 4.3. In totaal kwam Adelinde tot 47.015 punten, een record voor deze figuren. Sandra kwam tot 44.534 punten.

Er zijn nog drie figurenwedstrijden in 2011: op 6 november in Roosendaal voor meisjes op aanloop- Ún wedstrijdniveau, op 27 november in het Limburgse Eijsden (4 meisjes op wedstrijdniveau) en tot slot op 18 december voor meisjes op aanloop- Ún wedstrijdniveau in ons eigen bad, de Molen Hey in Schijndel.

Foto's

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'