Uitslag diplomasessie aanloopniveau 15 oktober 2011

Zaterdag 15 oktober werd er afgezwommen voor drie aanloopdiploma's. De meisjes kwamen uit op basishouding- en zeilboot- en barracudaniveau.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Myrthe de Wild behaalde het eerste diploma, het basishoudingdiploma. Ze scoorde maar liefst 48 punten van de maximaal haalbare 51 punten. Myrthe gaat nu verder op zeilbootniveau.

Op het zeilbootniveau probeerden drie meisjes hun diploma te behalen. Lisa van Esch en Christy Schoones behaalden hun diploma met mooie punten (45 en 47). Lieke van Boxtel had moeite met de spagaten en behaalde daarom niet haar diploma, maar een certificaat. De rest ging namelijk wel erg goed en ze scoorde toch nog 44 punten. Deze drie meiden gaan zwemmen op balletbeenniveau.

Bij het barracudadiploma, het hoogste diploma bij de aanloopdiploma’s kwam Nika Bozelie in actie. Als meisjes dit diploma hebben gehaald, kunnen ze aan officiële wedstrijden meedoen. En dus was het extra spannend. Heel moeilijk zijn de torpedostuwing in balletbeenhouding onder water en het inhoeken/doorhoeken tot dubbel balletbeen onder water/balletbeenhouding onder water. Met de lenigheid had Nika echter totaal geen problemen: haar zijsplit op de kant was helemaal plat en er hoefde niet eens gemeten te worden! Ook Nika behaalde haar diploma en promoveert dus naar Age 1-niveau.

De komende trainingen wordt het extra hard oefenen op het nieuwe niveau, want op 6 november staat de eerstvolgende figurenwedstrijd al op het programma! Met ook nog de herfstvakantie blijven er slechts vier trainingen over.

Foto's

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'