Uitslag figurenwedstrijd 2 oktober in Helmond

Zondag 2 oktober haalde Joëlle van Dijk het Age 1 diploma tijdens een Brabantse synchroonzwemwedstrijd in Helmond. Ze haalde een fantastisch resultaat van ruim 47 punten in haar eerste wedstrijd op dit niveau. Daarmee viel ze net buiten de top 3 zwemsters van Neptunus '58 op Age 1 niveau. Op het figuur de ‘Overslag voorover’ wist ze zelfs een persoonlijk record neer te zetten. Joëlle mag de volgende keer op Age 2 niveau gaan zwemmen.

Fieke Bouwmans zwom voor de eerste keer op Age 2 niveau en haalde ruim 42 punten, een hele nette prestatie. Voor het figuur ‘Reiger’ haalde ze al direct het niveau dat voor het diploma nodig is. De ‘Kiep halve draai’ zat daar dicht tegenaan. De verplichte figuren waren voor Fieke een stuk moeilijker.

Adelinde Schnitzeler wist op Junior niveau een clubrecord op het figuur de ‘Gaviata open 180o’ neer te zetten en haalde in de hele wedstrijd bijna 47 punten. Ook zette Adelinde een PR neer op het moeilijke figuur de ‘Cycloon’. Hanneke van Weert zette in haar eerste wedstrijd op dit niveau een score van heel dicht tegen de 45 punten op het bord. Een fantastische prestatie. Michelle Megens wist haar score van de vorige wedstrijd niet te evenaren, maar wel zette ze een PR neer op de ‘Kiep split gesloten 180o’ en op de ‘Gaviata open 180o’. Het laatste figuur van de wedstrijd was voor Michelle ook het moeilijkste. En ze moest ook nog als eerste meisje starten. Dat kan de volgende keer alleen maar beter gaan. Anne Oremans verbeterde juist haar PR op de ‘Cycloon’ met ruim 2,5 punt. Op de andere figuren helaas geen PR’s maar wel een stabiele puntenreeks.

Er werd ook een wedstrijd op aanloopniveau gezwommen op 2 oktober. De meeste meisjes, die daaraan meededen kwamen voor de eerste keer uit in een nieuwe categorie. Voor Myrthe de Wild was het zelfs haar allereerste wedstrijd. En ze zette direct 31 punten op het scorebord. Ze kreeg daarvoor dan ook een gouden medailleplaatje. Waarschijnlijk is dit ook de laatste wedstrijd voor Myrthe op basishoudingniveau, want in oktober gaat ze op voor het basishoudingdiploma.

Lieke van Boxtel, Christy Schoones en Lisa van Esch zwommen voor de eerste keer op balletbeenniveau. Omdat ze in oktober voor het zeilbootdiploma opgaan, hadden ze nog niet veel kunnen oefenen voor het balletbeenniveau. Toch verschenen er al 2-en op de bordjes van de juryleden en soms al een 3. Een super nette prestatie hebben deze dames neergezet. Ook voor Mirelle de Kort was het haar eerste wedstrijd op een nieuw niveau, het spagaatniveau. Daar merkten we weinig van want ze haalde direct 30 punten en dus een gouden medailleplaatje. Voor het figuur ‘van balletbeen naar flamingohouding’ haalde ze zelfs de maximale punten. De ‘Overslag voorover vanuit spagaathouding’ was nog het moeilijkste.

Nika Bozelie kwam uit op barracudaniveau. Ze verbeterde haar score op het figuur ‘Inhoeken, doorhoeken, neerleggen naar balletbeenhouding onder water’ met ruim 2 punten. De andere figuren gingen iets minder goed dan de vorige keer, maar in totaal stonden er netjes 27 punten op het scorebord. Een mooi voorproefje voor het barracudaexamen, dat op15 oktober gehouden wordt.

De einduitslag van de wedstrijd zag er als volgt uit:
Basishouding
Myrthe de Wild 31 punten (1e wedstrijd)

Balletbeen
Lieke van Boxtel 27 punten (1e keer op dit niveau)
Christy Schoones 22 punten (1e keer op dit niveau)
Lisa van Esch 17 punten (1e keer op dit niveau)

Spagaat
Mirelle de Kort 30 punten (1e keer op dit niveau)

Barracuda
Nika Bozelie 27 punten

Age 1
Joëlle van Dijk 47,524 punten (diploma + 1e keer op dit niveau)

Age 2
Fieke Bouwmans 42,102 punten (1e keer op dit niveau)

Junioren
Adelinde Schnitzeler 46,889 punten
Hanneke van Weert 44,905 punten (1e keer op dit niveau)
Michelle Megens 43,862 punten
Anne Oremans 43,740 punten

Behaalde clubrecords tijdens de wedstrijd:
Junioren
Adelinde Schnitzeler Gaviata open 180o 14,280 punten

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'