Uitslag clubkampioenschappen 2 april 2011 in Schijndel

Zaterdag 2 april werden er weer clubkampioenschappen gehouden. Zeven meisjes op aanloopniveau en vijftien meisjes op wedstrijdniveau streden in een figurenwedstrijd en een uitvoeringenwedstrijd om de medailles. Daarbij werden ze beoordeeld door negen juryleden van Neptunus '58 en twee gast-juryleden van de Treffers uit Rosmalen

Basishouding:
basishoudingniveau Myrthe de Wild maakte haar debuut in een wedstrijd en kwam uit op basishoudingniveau. Ze begon echter geweldig, met 9 punten voor haar eerste onderdeel in de figurenwedstrijd, het 10m stuwen op de rug met de handen bij de heupen richting hoofd. Ook het onderdeel 10 seconden stilliggen op de rug met de handen bij de heupen ging fantastisch, want ze kreeg van alle juryleden een 3! Ook hier weer de volle 9 punten dus. Voor de tubhouding scoorde ze met zes punten een dikke voldoende. Myrthe beet na de pauze ook het spits af in de uitvoeringenwedstrijd. Een beetje zenuwachtig was ze wel, als allereerste zo'n groot leeg bad voor jou alleen en met al dat publiek op de kant. Maar eenmaal in het water ging het ook nu weer zeer goed, met zowel voor de technische als de artistieke uitvoering een 8. Daarmee komt haar totaal op 48 van de maximaal 54 te behalen punten. Een zeer verdiende gouden plak dus voor Myrthe.

Zeilboot:
zeilbootniveau Drie meiden streden om het goud bij het zeilbootniveau. Christy Schoones haale op de eerste twee figuren een negen, waarmee ze meteen al een voorsprong opbouwde op Lieke van Boxtel en Lisa van Esch. De zeilboot beurtelings vinden de meiden alledrie nog wat moeilijk, want ze scoorden daarop alledrie zes punten. Bij de uitvoering was Christy wederom de beste, en ze kreeg alleen maar drieŽn van de jury! Lieke scoorde het maximum van 9 punten voor de artistieke uitvoering, en behaalde 7 punten voor de techniek. Lisa scoorde op beide onderdelen 7 punten. In totaal behaalde Christy maar liefst 51 punten en dus de gouden medaille. Lieke behaalde met 42 punten zilver en Lisa met 40 punten brons.

Balletbeen:
balletbeenniveau Mirelle de Kort en Romy van Laarhoven streden op balletbeenniveau. Romy heeft al een flinke tijd last van een hamstringblessure, maar beet door de pijn heen om toch mee te kunnen strijden. Ook op dit niveau weer uitstekende cijfers, met voor Romy zelfs de maximale 9 punten voor de 10m dogpaddle. Mirelle scoorde 8 punten voor het aannemen van de tuckhouding. Na de figuren was het nog erg spannend, want Romy stond op 23 punten en Mirelle op 21. De technische uitvoeringen van de solo's werd voor beide meiden met 8 punten beoordeeld. De jury waardeerde de artistieke kant van Romy echter hoger dan die van Mirelle (8 tegenover 6 punten) en dus werd Romy clubkampioene op balletbeenniveau met 47 punten. Mirelle behaalde zilver met 42 punten.

Barracuda:
barracudaniveau Nika Bozelie kwam uit op het hoogste aanloopniveau, het barracudaniveau. Ze traint nog geen twee maanden op dit niveau, maar scoorde toch hoge punten. Een erg moeilijk onderdeel van dit niveau is de balletbeenhouding onder water, en in die houding 10m verplaatsen door middel van de torpedostuwing. Toch scoorde ze daar 8 punten voor! Voor haar solo scoorde ze 6 punten voor de techniek en 8 voor het artistieke deel, waardoor ze uitkwam op in totaal 41 punten.

Age 1:
Age 1Maar liefst vier debutantes kwamen uit op Age 1-niveau. Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, JoŽlle van Dijk en Marian vd Hanenberg behaalden in februari hun barracuda-diploma en maakten tijdens deze clubkampioenschappen hun debuut op wedstrijdniveau. Samen met Leonie vd Boogaard toonden ze de gelote figuren. Aangezien de vier debutantes nog geen cijfers hadden staan, scoorden ze elk drie persoonlijke records. Leonie verbeterde haar pr op de bruinvis, haar minst favoriete figuur. Fieke nam ook het clubrecord op het figuur kiepnus over van Leonie. Na de figuren was de volgorde Fieke - JoŽlle - Leonie - Rachel - Marian. Alle dames scoorden vervolgens erg goed met hun solo's: alle cijfers waren 4,0 of hoger! De voorsprong van Fieke op JoŽlle was na de figuren slechts 0.03 punt, en door een iets betere technische waardering wist JoŽlle het goud op te eisen. Het verschil was slechts 0.068! Leonie veroverde brons, met slechts 0.057 voorsprong op Rachel. Marian eindigde op de vijfde plaats. Voor de meiden was het een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het er aan toe gaat bij een figurenwedstrijd op Age 1-niveau. Met deze ervaring kunnen ze verder op weg naar de figurenwedstrijden in de Brabantse competitie, waarvan de eerste over ruim twee maanden zal zijn.

Age 2:
Age 2Vooraf werd een spannende open strijd verwacht, waarbij eigenlijk niet te zeggen viel wie de meeste kans op de medailles zou maken. Sasha vd Bergh en Moniek vd Boogaard verbeterden hun pr's op de flamingo gebogen knie, terwijl Lisa vd Boogaard, Yosca Bozelie en Alicia Suiker datzelfde figuur voor het eerst zwommen en vanzelfsprekend ook pr's scoorden. Na de figuren was de volgorde Yosca - Sasha - Lisa - Moniek - Alicia. De meiden eindigden ook na de solo's in deze volgorde en dus werd Yosca clubkampioene Age 2. Sasha volgde op bijna een punt met het zilver en het brons was voor Lisa, die op haar beurt ook weer bijna een punt toe moest geven op Sasha. Moniek eindigde als vierde, ondanks een flinke inhaalactie van Alicia op het uitvoeringendeel. Het verschil tussen de nummers vier en vijf was slechts 0.138.

Junioren:
JuniorenMichelle Megens maakte haar debuut op juniorenniveau, maar deed dat bepaald niet slecht. Na de figuren (met 4 pr's) stond ze zelfs op de derde plaats. Rowie vd Oever en Anne Oremans zwommen beiden voor het eerst de catalina twirl. Op dat figuur verbeterde Sandra Schellekens het clubrecord, welke op naam stond van de vijfde zwemster, namelijk Adelinde Schnitzeler. Rowie leerde tijdens het eerste figuur, de ibis continuous spin, dat neusklemmen best handig zijn, als je ze tenminste wel op doet. Helaas scoorde ze mede daardoor lagere punten dan eigenlijk nodig was geweest. Op het tweede figuur, de dolco, sloeg ze terug met onder andere het hoogste cijfer in de figurenwedstrijd: een 5.2 De stand na de figuren: Sandra - Rowie - Michelle - Adelinde - Anne. Dat de clubkampioenschappen uit twee onderdelen bestaan, die allebei even zwaar meetellen, bleek in de uitvoeringenwedstrijd, waar de klassering weer veranderd werd. Sandra zwom volgens de jury de beste solo, al was Adelinde in het artistieke deel iets beter. Sandra scoorde echter voor de technische waarde iets hoger, met als hoogste cijfer een 5.3. Na het berekenen van de totaaluitslag bleek dat Sandra haar titel als clubkampioene op Junioren-niveau had weten te prolongeren. Rowie behaalde zilver, met slechts 0.118 voorsprong op Adelinde, die daarmee het brons haalde. Anne behaalde de vierde plaats en Michelle eindigde als vijfde.

Clubkampioenen:
Behalve de clubkampioenen per niveau werd er ook gekeken wie de beste meisjes waren op aanloop- en wedstrijdniveau.
aanloopniveauOp aanloopniveau was de top 3 als volgt:
1. Christy met 51 punten
2. Myrthe met 48 punten
3. Romy met 47 punten

wedstrijdniveauOok op wedstrijdniveau werden de meisjes op Age 1, Age 2 en Junioren met elkaar vergeleken. Daar was de eindstand:
1. Sandra met 46.286 punten
2. Rowie met 44.796 punten
3. Adelinde met 44.678 punten

alle meisjes

Uitslag

Foto's door Bas, Wilma en Sandra

Filmpjes van alle solo's door Bas

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'