Uitslag diplomasessie aanloopniveau 12 februari 2011

Zaterdag 12 februari werd er afgezwommen voor drie aanloopdiploma's. Omdat Femke vd Hoeven jurylid 8 is, mag ze scheidsrechter zijn bij diplomasessies en hoeven we niemand meer van buitenaf te regelen. Zes juryleden beoordeelden in totaal 7 meisjes op balletbeen-, spagaat en barracudaniveau. De meisjes op basishouding- en zeilbootniveau zullen later in het seizoen op examen gaan.

de geslaagden

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Op balletbeenniveau probeerden Mirelle de Kort en Romy van Laarhoven hun diploma te behalen. Het onderdeel dat de meisjes vaak het moeilijkst vinden, is de spagaten. Die moeten bij dit diploma 0 cm moeten zijn voor een maximale score. Gelukkig krijg je bij 10 cm of minder ook nog 2 punten. Gelukkig ging het nu beter dan donderdag, en haalden ze beiden maximaal 10cm, toch nog goed voor een twee. In totaal haalde Mirelle haar diploma met 44 punten. Romy haalde ťťn puntje meer: 45 punten en behaalde daarmee haar eerste synchroonzwemdiploma.

Bij het spagaatniveau zwom Nika Bozelie. Er zaten een paar kleine schoonheidsfoutjes in, maar ze behaalde haar diploma met een knappe 48 punten (het maximaal aantal punten is 51).

Bij het barracudadiploma, het hoogste diploma bij de aanloopdiplomaís waren er maar liefst vier meisjes van Neptunus '58. Als ze dit diploma hebben gehaald, kunnen ze aan officiŽle wedstrijden meedoen. En dus was het extra spannend. Heel moeilijk zijn de torpedostuwing in balletbeenhouding onder water en het inhoeken/doorhoeken tot dubbel balletbeen onder water/balletbeenhouding onder water. En ook de zijsplit op de kant (maximaal 5 cm) is super moeilijk. Gelukkig krijg je bij 15 cm of minder nog net een 2. Rachel Brunnen haalde 39 punten, Marian vd Hanenberg 43, JoŽlle van Dijk 44 en Fieke Bouwmans 46. Deze vier meiden mogen in juni dus voor het eerst uitkomen op Age 1-niveau.

Foto's.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'