Uitslag figurenwedstrijd 28 november in Horst

Op 28 november mocht Femke vd Hoeven weer in Limburg komen jureren. Deze keer was de wedstrijd in Horst en gingen er vier meisjes met haar mee. Ons doel was op met twee diploma’s naar huis terug te keren. Dat hebben we helaas niet gehaald, maar er zijn wel veel PR’s behaald en ook weer twee clubrecords.
Hanneke van Weert zwom voor de pauze op Age 2 niveau, de andere meisjes zwommen na de pauze: Leonie vd Boogaard op Age 1, Sandra Schellekens en Adelinde Schnitzeler op junior-niveau.

Helaas werden er geen diploma's behaald. Hanneke schijnt een abonnement op de 44 punten te hebben, want voor de zoveelste keer lukte het haar nét niet om de benodigde 45.000 punten voor het Age 2 diploma te behalen.Dat wil zeggen dat ze voor alle figuren gemiddeld een score van 4,5 moet halen. Ze zit dus al heel dicht tegen het diploma aan. Deze keer wist ze een PR neer te zetten op de Overlag achterover, de Barracuda spin down 180 en op de Flamingo gebogen knie. En toch lukte het ook deze keer net niet om het diploma te halen. Hanneke scoorde 44,597 punten en dat is een persoonlijk record.

Leonie zwemt op Age 1 niveau en moet daarvoor 44 punten halen voor een diploma. Bij de vorige wedstrijd zat Leonie daar heel dicht tegenaan en deze keer zat ze ruim boven de 41 punten. Het balletbeen ging deze keer niet zo goed. Voor de overslag voorover kwam Leonie heel dicht bij haar hoogste score voor dit figuur. Voor de Neptunus wist ze een PR neer te zetten met een score van 7,440. Voor het laatste figuur was het alles of niets. Er moesten hoge vieren gescoord worden om het diploma nog te kunnen halen. Leonie nam risico, maar het lukte niet.

delinde en Sandra zwommen op Junior niveau. Voor Adelinde was haar tweede wedstrijd op dit niveau. Voor de verplichte figuren, de Kiep split gesloten 180 en de Ibis continuous spin 720 haalde ze beide hoge vieren en twee PR. Ook Sandra zette hoge vieren op het scorebord en evenaarde voor de Ibis continuous spin 720 haar PR van een maand geleden. De gelote figuren waren nog nooit eerder uit de bus gekomen. En dus haalden beide dames een PR voor deze figuren. De Vliegende vis ging beide dames erg goed af. De Catalina twirl was een stuk lastiger omdat de overgang van balletbeen naar kraanhouding (de catalina-draai) niet gemakkelijk is. Adelinde wist de beste resultaten neer te zetten voor de gelote figuren en schreef de clubrecords op haar naam. Bovendien was haar totaalscore van 48.916 bijna 6 punten hoger dan bij de vorige wedstrijd en ook de beste score ooit gehaald op dit niveau door een zwemster van Neptunus '58. Sandra, die met de oude figuren ooit tot 48.882 kwam, scoorde nu 47.040, ook een nieuw record sinds de invoering van de nieuwe (en veel moeilijkere) figuren op 1 januari van dit jaar.

De vier dames zullen op zondag 12 december, samen met nog veel meer synchroonzwemsters van Neptunus '58, deelnemen aan de Brabantse competitiewedstrijd in Rosmalen.

Na afloop van de wedstrijd stond er nog een moeilijke klus op het programma, het vinden van een friettent, want inmiddels was het bijna 19.00 uur. Na half Horst te hebben gezien, werd er eindelijk een friettent gevonden, maar daar aangekomen was er nog een moeilijke beslissing: wil ik een grote of kleine friet, wil ik dikke of dunne friet, wil ik met of zonder saus en wat voor snack wil ik?

Behaalde clubrecords:
Adelinde Schnitzeler: Catalina twirl 12,040
Adelinde Schnitzeler: Vliegende vis 16,400

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'