Uitslag figurenwedstrijd 7 november in Helmond

Zondag 7 hebben 21 meisjes meegedaan aan een figurenwedstrijd in Helmond. Tien meisjes zwommen op het aanloopniveau. Namens Neptunus '58 waren er ook drie juryleden actief, waaronder Bianca Schoones, die enkele weken geleden haar jurycursus 11 met succes afgerond heeft. Ook op het wedstrijdniveau was Neptunus '58 goed vertegenwoordigd, met maar liefst 10 meisjes en 5 juryleden.

Bij de wedstrijd op aanloopniveau werd goed gescoord. Alle meisjes die voor de eerste keer op een nieuw niveau meededen, wisten een zilveren medailleplaatje te bemachtigen.
Op zeilbootniveau kwamen Lieke van Boxtel, Lisa van Esch en Christy Schoones in actie. Voor Lisa was het de eerste keer op dit niveau, en ze behaalde meteen de meeste punten van Neptunus '58! En daar waar er in de training van zaterdag nog een paar 1’en werden gescoord, stonden nu zomaar 2’en. Ze scoorde zilver met 27 punten. Lieke behaalde eveneens zilver: zij kwam tot 26 punten. Op zeilbootniveau is de zeilboot beurtelings het moeilijkste figuur. Dat vonden Lieke van Boxtel en Christy Schoones tenminste. Voor alle andere figuren haalden ze 2’en en soms 3’en. Een zilveren medailleplaatje voor haar met 27 punten! Super!
Op balletbeenniveau waren er twee meisjes van Neptunus '58: Mirelle de Kort en Romy van Laarhoven. Voor Mirelle was het haar eerste wedstrijd op dit niveau. Romy is pas twee maanden lid van de afdeling synchroonzwemmen, en zwom in Helmond haar allereerste wedstrijd. Beiden deden het echter uitstekend, met voor allebei zilver met 28 punten. Romy behaalde de maximale score van 9 punten bij het aannemen van de hoekhouding en Mirelle scoorde 9 punten voor het aannemen van een balletbeen.
Nika Bozelie was de enige deelneemster van Neptunus '58 op spagaatniveau. Gelukkig zwom ze bij hetzelfde panel als het barracudaniveau, zodat ze niet helemaal alleen was. Met 27 punten (zilver) scoorde ze een punt meer dan bij haar debuut vorige maand. Bij de verticaal gebogen kniehouding was de jury het niet echt eens, want Nika kreeg een 1, een 2 en een 3. Voor het aannemen van de flamingohouding scoorde ze de maximale 9 punten.
Op het hoogste aanloopniveau, het barracudaniveau, kwamen er vier meisjes in actie: Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, Joëlle van Dijk en Marian vd Hanenberg. Fieke haalde goud, met maar liefst 34 punten en kwam daarmee in de top 3 van Neptunus '58-zwemsters. Ze behaalde de maximale score van negen punten voor het aannemen kraanhouding, het aannemen van een balletbeenhouding onder water en voor de verticaal gebogen kniehouding met halve draai. Joëlle kwam met 29 punten net 1 punt te kort voor het goud. Ze behaalde acht punten voor zowel het aannemen kraanhouding als voor het aannemen van een balletbeenhouding onder water. Rachel zwom voor het eerst op dit niveau en behaalde eveneens zilver. Ze behaalde 26 punten. Marian vd Hanenberg had duidelijk haar dag niet. Vooral het figuur “hoeken-doorhoeken-balletbeenhouding onder water met splitstuwing” was een zware dobber voor haar. Ze behaalde brons met 22 punten.

Op het wedstrijdniveau werden er veel nieuwe figuren werden gezwommen en daardoor vlogen de persoonlijke records ons om de oren.
Leonie vd Boogaard kwam in actie op Age 1. Het verging haar stukken beter dan tijdens haar vorige wedstrijd. Leonie kwam vanwege een knieblessure bijna anderhalf jaar niet in actie tijdens wedstrijden. Het verging haar nu veel beter (3,5 punt meer) dan vorige keer en haalde met 43.804 punten net iets te weinig voor haar diploma. Erg zuur, maar voor het Age 1-diploma zijn 44.000 punten vereist. Het begon goed, met een 4.5 gemiddeld op het balletbeen. Helaas ging haar overslag voorover net iets minder goed (4.3). De twee gelote figuren, de kiepnus en duikelaar, gingen stukken beter dan een tijd terug, maar met voor beide figuren een 4.3 was het helaas net niet voldoende. Wel veroverde ze op het figuur de kiepnus een nieuw clubrecord.
Op Age 2 waren er vijf meiden van Neptunus '58. Helaas werden er geen diploma's behaald. Hanneke van Weert was er voor de derde keer erg dichtbij met een score van boven de 44 punten, terwijl er voor het diploma 45.000 vereist zijn. Dit keer kwam ze tot 44.115 punten. Ze verbeterde wel het clubrecord op de albatros. Alicia Suiker scoorde 39.286, maar liefst 3,5 punt meer dan de vorige keer! Sasha vd Bergh behaalde 39.199 en Lisa vd Boogaard 38.373. Yosca Bozelie kwam tot 37.627 punten.
In de categorie Junioren deden er vier meiden mee, waaronder Adelinde Schnitzeler, die 2 weken eerder haar Age 2-diploma had behaald en slechts drie trainingen op dit niveau heeft gehad. Desondanks verbaasde ze door meteen de tweede zwemster van Neptunus te worden. Op dit niveau was de moeilijke cycloon geloot. Terwijl Rowie zich daar niets van aantrok, was het voor Anne Oremans en Adelinde Schnitzeler juist een struikelblok. Bij de vaste figuren lukt het Adelinde wel heel goed. Ze haalde scores hoog in de 4. De resultaten van de andere meiden vielen niet echt mee: al bij het eerste figuur (kiep split gesloten 180) presteerden ze onder hun kunnen, en die trend zette zich eigenlijk in de rest van de wedstrijd door. Rowie vd Oever scoorde exact 43.000 punten, Adelinde volgde haar op de voet met 42.950, Sandra Schellekens behaalde 42.606 punten en Anne Oremans 40.945. Op dit moment heeft Sandra het clubrecord op junior-niveau met 48,882 punten. Verder staan Rowie vd Oever en Milly vd Veerdonk in de top 3. Maar er komen steeds meer zwemsters op junior-niveau uit. Dat gaat een spannende strijd worden. Clubrecords per figuur waren er voor Rowie vd Oever (cycloon) en Anne Oremans (gaviata open 180).

De eindscore zag er als volgt uit.

Zeilboot
Lisa van Esch - 27 punten (1e keer op dit niveau)
Lieke van Boxtel - 26 punten
Christy Schoones - 22 punten (1e keer op dit niveau)

Balletbeen
Mirelle de Kort - 28 punten (1e keer op dit niveau)
Romy van Laarhoven - 28 punten (allereerste wedstrijd)

Spagaat
Nika Bozelie - 27 punten (PR)

Barraduca
Fieke Bouwmans - 34 punten (PR en top 3 positie)
Joëlle van Dijk - 29 punten
Rachel Brunnen - 26 punten (1e keer op dit niveau)
Marian vd Hanenberg - 22 punten


Age 1
Leonie vd Boogaard - 43,804 punten (PR)

Age 2 Hanneke van Weert - 44,115 punten
Alicia Suiker - 39.286 punten (PR)
Sasha vd Bergh - 39.199 punten
Lisa vd Boogaard - 38.373 punten
Yosca Bozelie - 37,607 punten

Junioren
Rowie vd Oever - 43,000 punten
Adelinde Schnitzeler - 42,950 punten (1e keer op dit niveau)
Sandra Schellekens - 42,606 punten
Anne Oremans - 42,064 punten

Behaalde clubrecords tijdens de wedstrijd:
Age 1
Leonie vd Boogaard - Kiepnus - 6,987

Age 2
Hanneke van Weert - Albatros - 10,120

Junioren
Rowie vd Oever - Cycloon - 12,600
Anne Oremans - Gaviata open 180 - 13,907

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'