Uitslag figurenwedstrijd 3 oktober in Helmond

Zondag 3 oktober haalden Melanie en Michelle het Age-2 diploma synchroonzwemmen, want zij haalden meer dan 45 punten in een figurenwedstrijd. De andere tien kandidaten op wedstrijdniveau (Age 2 en junioren) deden hun uiterste best om het niveau van vorige wedstrijd te handhaven. Dat lukte helaas lang niet altijd. Toch werden er veel PR's gehaald omdat veel meisjes voor de eerste keer op een nieuw niveau meezwommen.

Op aanloopniveau werden goede resultaten behaald. Nika, Fieke en Marian haalden allemaal een zilveren medailleplaatje door meer dan 24 punten te halen in de wedstrijd. Alle drie zwommen ze op een nieuw niveau en moesten dus nieuwe figuren laten zien. Marian miste zelfs op 1 puntje na het goud. Jammer!

Op Age-2 niveau haalden Melanie en Michelle hun diploma. Melanie verbeterde zich op twee van de vier figuren. Michelle deed dat zelfs bij drie figuren en zette op de barracuda spin down 180o een score neer die nog nooit eerder door een meisje van Neptunus '58 werd gehaald, een clubrecord dus. Voor Yosca en Lisa was dit de eerste wedstrijd op Age-2 niveau. Dat is altijd wennen, nieuwe en moeilijkere figuren. De volgende keer gaat het zeker nog beter. Moniek zwom voor de eerste keer deze figuren. Jammer van de aftrek op de Bruinvis spin down 360o anders was het een PR geweest. Ook Adelinde en Hanneke wisten op respectievelijk 1 en 2 figuren beter te scoren dan de vorige keer, maar lieten het jammer genoeg liggen op de andere figuren. Volgende keer beter, dames!

Op Junior niveau wist Rowie het clubrecord op de Dolco van Sandra over te nemen met 15,293 punten. Bij de kiep split gesloten 180o raakte ze de weg kwijt en maakte een hele draai in plaats van een halve. Dat kwam haar op 2 strafpunten te staan. Maar ondanks dat kwam ze uit op een mooie score van 45,513 punten, een knappe prestatie in haar eerste wedstrijd op dit niveau. Dat geldt ook voor Milly. Zij en ook Anne verbeterden zich in drie van de vier figuren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Anne kwam daardoor heel dicht bij de uitslag van de vorige keer, maar jammer genoeg wel met een aftrek van 2 strafpunten op de continuous spin die precies twee draaien moest zijn.

De eindscore zag er als volgt uit.

Spagaat
Nika Bozelie - 26 punten (1e keer op dit niveau)

Barraduca
Marian vd Hanenberg - 29 punten (1e keer op dit niveau)
Fieke Bouwmans - 27 punten (1e keer op dit niveau)

Age 2 Melanie van Dinther - 45,464 punten, Age 2 diploma (PR)
Michelle Megens - 45,262 punten, Age 2 diploma (PR)
Adelinde Schnitzeler - 42,393 punten
Hanneke van Weert - 39,937 punten
Lisa vd Boogaard - 39,131 punten (1e keer op dit niveau)
Yosca Bozelie - 38,690 punten (1e keer op dit niveau)
Moniek vd Boogaard - 35,230 punten

Junioren
Rowie vd Oever - 45,513 punten (1e keer op dit niveau)
Milly vd Veerdonk - 44,086 punten (PR)
Anne Oremans - 42,064 punten

Behaalde clubrecords tijdens de wedstrijd:
Age 2
Michelle Megens - Barracuda spin down 180o - 10,500

Junioren
Rowie vd Oever - Dolco - 15,293

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'