Uitslag figurenwedstrijd 27 juni in Eindhoven

Zondag 27 januari 2010 werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gezwommen. Een aantal meisjes en juryleden was op kamp, maar uiteindelijk kwamen er in Eindhoven negen meisjes van Neptunus '58 in actie.

Op het zeilbootniveau waren Lieke van Boxtel en Christy Schoones de deelneemsters namens Neptunus '58. Lieke scoorde zilver met 27 punten. Helaas ging de rugligging met armen gestrekt boven hoofd niet zo goed, maar de Oester ging met twee drieŽn en een twee wel beter dan ooit. Christy zwom voor het eerst op dit niveau en kwam slechts 1 punt te kort voor zilver: 23 punten. Haar basishouding op de borst (15 seconden vasthouden) ging super goed: drie keer een drie! Ook zij had moeite om met haar armen boven het hoofd op de rug te blijven liggen.

Bij het spagaatniveau debuteerde Fiona Waddell op dit niveau. Ze was de beste van alle deelneemsters op dit niveau en scoorde 25 punten, zilver dus. Vooral het aannemen van de flamingohouding ging goed: driemaal een drie. De verticaal gebogen kniehouding met Amerikaanse stuwbeweging vergt nog wat extra oefening.

JoŽlle van Dijk debuteerde op het barracudaniveau. Een uitstekend debuut, want ze scoorde met 32 punten meteen goud. Voor de barracuda en de verticaal gebogen kniehouding met halve draai in Amerikaanse stuwing behaalde ze de maximale score van negen punten.

Op Age 2 niveau waren er vijf meiden namens Neptunus '58. De verplichte figuren waren de overslag achterover en de bruinvis spin down 360į. De gelote figuren waren dit keer de reiger en de kiep halve draai. De vijf meiden zwommen deze gelote figuren voor het eerst. Voor het diploma zijn 45.000 punten vereist, en Melanie van Dinther kwam daarbij het dichtst in de buurt met 44.813 punten (22e plaats), net te weinig dus. Dit kwam vooral door een minder goede reiger. Wel verbeterde ze haar topscore op de overslag achterover en zwom ze een clubrecord op de kiep halve draai. Adelinde Schnitzeler volgde met 43.405 punten (24e plaats). Bij haar ging de reiger juist wel goed met een evenaring van het clubrecord en de dertiende plaats in een veld met 38 zwemsters. Ze verbeterde haar pr's op beide verplichte figuren. Sasha vd Bergh werd 26e met 42.944 punten. Bij haar ging de overslag achterover het beste, hierop zwom ze een nieuw clubrecord. Ze zwom op de verplichte figuren persoonlijke records. Hanneke van Weert kwam tot 41.679 punten (32e plaats) met een pr op de bruinvis spin down 360į. Alicia Suiker werd 38e bij haar debuut met 35.829 punten. Melanie, Adelinde, Sasha en Alicia zwommen persoonlijke records in de eindtotalen.

Behaalde clubrecords tijdens de wedstrijd:
Age 2
Sasha vd Bergh - Overslag achterover - 9.600
Adelinde Schnitzeler - Reiger - 10.640 (evenaring)
Melanie van Dinther - Kiep halve draai - 9.533

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'