Uitslag uitvoeringenwedstrijd 25 april 2010 in Rosmalen

Het wedstrijdseizoen 2009-2010 werd voor het synchroonzwemmen op 25 april afgesloten met uitvoeringenwedstrijd in Rosmalen. Met 17 zwemsters streed Neptunusí58 in Rosmalen om de beste plaatsen bij de groepsnummers, de duetten of de soli. De eindscore bestond uit de punten van zeven juryleden.

Op basishoudingniveau zwommen Kelly en Lisa van Esch en Christy Schoones hun groepsnummer op Waikiki Beach van Chipz. Door een afmelding moest hun nummer op de dag zelf nog wat aangepast worden, maar de dames hebben het super gedaan. Met 10 punten behaalden ze de eerste plaats! Minimaal konden de zwemsters 5 punten krijgen en maximaal 15.

Op zeilbootniveau zwommen Lieke van Boxtel en Mirelle de Kort hun duet op 'From Paris to Berlin' van Infernal. Hun spetterende optreden werd beoordeeld met maar liefst 14 punten, en daarmee werden ook zij overtuigend eerste.

Nika Bozelie en Fiona Waddell behaalden voor hun duet zelfs de maximale score van 15 punten, en ook voor hen was er een gouden medaille. Ze zwommen hun show op Fairytale waarmee Alexander Rybak vorig jaar het Eurovisie songfestival won.

Op spagaatniveau kwamen vier meiden in actie. Fieke Bouwmans en Marian vd Hanenberg wonnen met hun duet (Kelly Clarkson met Because of you) met 12 punten. Rachel Brunnen en JoŽlle van Dijk werden tweede met 10 punten. Zij zwommen op Grease Lightning uit de musical Grease.
Deze vier meiden zwommen ook nog bij de groepen. Elton John's Circle of life leverde hen de maximale score van 15 punten op, en dat was genoeg voor de winst.

De zussen Jilly en Sheren Braam zwommen een duet op muziek uit de film Pirates of the Caribbean, en werden met 14 punten beloond. Ook deze dames wonnen in hun categorie.

Na de uitvoeringen op aanloopniveau was het tijd voor de meisjes op wedstrijdniveau. Op dit niveau krijgen de meiden punten voor zowel de technische als de artistieke waarde, en na behoorlijk wat rekenwerk kan dan een eindscore berekend worden. De vier dames van Neptunus '58 kwamen allemaal uit op het Age II niveau. Hanneke van Weert behaalde met haar solo op Because of you van Kelly Clarkson 44.167 punten. Dit was goed voor de derde plaats. Sasha vd Bergh zwom eveneens een solo. Op Halo van Beyonce zwom ze naar de vierde plaats met 42.167 punten. Yosca Bozelie en Michelle Megens werden zesde met hun duet op Bad Girl van Rihanna. De jury waardeerde hun uitvoering met 42.833 punten.

Foto's

Groep Basishouding: Kelly, Lisa en Christy

Duet Zeilboot: Lieke en Mirelle:

Duet Balletbeen: Nika en Fiona

Duet Spagaat: JoŽlle en Rachel

Duet Spagaat: Marian en Fieke

Groep Spagaat: Marian, JoŽlle, Fieke en Rachel

Duet Barracuda: Jilly en Sheren

Solo Age II: Hanneke

Solo Age II: Sasha

Duet Age II: Yosca en Michelle

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'