Uitslag diplomasessie aanloopniveau 24 april 2010

Zaterdag 24 april werd er weer afgezwommen voor de aanloopdiploma's. Omdat er een dag later ook een uitvoeringenwedstrijd op het programma stond, werd er tijdens de training van het wedstrijdzwemmen al voor drie van de vijf diploma's afgezwommen, zodat tijdens de normale trainingstijd geoefend kon worden voor de uitvoeringen.

Femke vd Hoeven is dit jaar voor de jury-cursus 8 geslaagd en ook de meeste andere juryleden van Neptunus '58 waren beschikbaar, zodat we de examens helemaal in eigen beheer konden afnemen.

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Voor het basishoudingdiploma slaagden er drie dames. Mirelle de Kort behaalde 47 punten, Christy Schoones 45 en Lisa van Esch 40 punten.

Mirelle zwom ook mee op het zeilbootniveau. Hier deed ze het zelfs nog beter dan op basishoudingniveau: 48 punten.

Op balletbeenniveau probeerden Nika Bozelie en Fiona Waddell hun diploma te behalen. Het onderdeel dat de meisjes vaak het moeilijkst vinden, is de spagaten. Die moeten bij dit diploma 0 cm moeten zijn voor een maximale score. Gelukkig krijg je bij 10 cm of minder ook nog 2 punten. Vooral Fiona had heel goed geoefend op de spagaten. Allebei 8 cm. In totaal haalde Fiona haar diploma met 47 punten. Nika scoorde 40 punten.

Bij het spagaatniveau behaalden Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, JoŽlle van Dijk en Marian vd Hanenberg hun diploma. Een moeilijk onderdeel was de split, maar gelukkig ging de cobra wel heel goed. Marian behaalde haar diploma met 39 punten. Rachel en JoŽlle scoorden beiden 45 punten en Fieke kwam tot 47 punten.

Bij het barracudadiploma, het hoogste diploma bij de aanloopdiplomaís waren er twee dames van Neptunus '58. Als ze dit diploma hebben gehaald, kunnen ze aan officiŽle wedstrijden meedoen. En dus was het extra spannend. Heel moeilijk is de 10 meter balletbeen onder water in torpedostuwing. Ook de opdrachten op muziek zijn pittig, omdat behalve voor de diplomasessie er de laatste weken ook hard getraind is voor de uitvoeringenwedstrijd. Drie verschillende muziekstukken moesten de zussen Jilly en Sheren Braam dus leren de afgelopen tijd. Ook de zijsplit op de kant (maximaal 5 cm) is erg moeilijk. Gelukkig ging de cobra bij hen wel heel goed. Jilly behaalde 41 punten en haar zus Sheren behaalde ťťn punt meer: 42.

Foto's

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'