Uitslag figurenwedstrijd 8 november 2009 in Eindhoven

Zondag 8 november werd in Eindhoven weer een figurenwedstrijd georganiseerd. Neptunus '58 deed daaraan mee met een grote groep meisjes, die uitkwamen op zowel aanloop- als wedstrijdniveau.

Kelly van Esch kwam uit op basishoudingniveau. Vorige keer scoorde ze nog brons, maar nu haalde ze maar liefst 11 punten meer en goud! Vooral de rugligging-tubhouding-rugligging ging erg goed: vijf keer de maximale score van 3 punten.

Op zeilbootniveau behaalde Lieke van Boxtel een mooie score van 25 punten, wat haar zilver opleverde.

Op balletbeenniveau waren er twee deelneemsters van Neptunus '58. Fiona Waddell scoorde een mooi persoonlijk record en haalde met 30 punten goud. Vooral de tuckhouding ging heel goed: drie keer een 3! Voor het balletbeen scoorde ze een 3, een 2 en een 3. Nika Bozelie behaalde net als in juni 24 punten (zilver) op dit niveau. Ook bij haar ging het balletbeen erg goed: drie keer een 3.

Drie meisjes kwamen uit op spagaatniveau. Fieke Bouwmans behaalde net als de vorige keer 30 punten en dus goud. Rachel Brunnen en Marian vd Hanenberg haalden beiden zilver: 27 punten. Rachel verbeterde haar pr met vier punten. Fieke en Rachel behaalden voor het aannemen van de flamingohouding de maximale score van drie keer een 3. Marian haalde voor de overslag vanuit spagaathouding acht punten (3, 3 en 2).

Op Age 1 niveau werden er twee diploma's behaald! Sasha vd Bergh kwam de vorige wedstrijd nog 0.1 punt te kort voor haar diploma, maar nu ging het stukken beter. Met 47.772 punten behaalde ze ruim meer dan de vereiste 44 punten. Hiermee staat ze op de 2e plaats in de top 3 van Neptunus-zwemsters op Age 1 niveau. Vooral haar overslag voorover ging erg goed, met zelfs een 5.5. Ook vor het balletbeen, die een lagere moeilijkheidsfactor heeft dan de overslag, werden uitstekende punten gescoord, variërend van 5.0 tot 5.8. Michele Megens kwam voor het eerst uit op Age 1, maar ook zij behaalde haar diploma. Met 45.374 punten presteerde ze uitstekend. Ze behaalde op het balletbeen zelfs het beste resultaat ooit voor een Neptunus-zwemster! Ze hield na wegstrepen van het hoogste en laagste cijfer een 5.2, 5.3 en 5.4 over. Yosca Bozelie zwom net als Michelle voor het eerst op dit niveau, maar moest duidelijk nog even wennen. Toch scoorde zij met name op de barracuda mooie cijfers. Voor haar balletbeen kreeg ze van één jurylid zelfs een 5.3, maar helaas wordt het hoogste (en ook het laagste) cijfer weggestreept. Yosca scoorde 38.592 punten.

Op Age 2 niveau waren er drie deelneemsters, voor wie het allemaal de tweede wedstrijd op dit niveau was. Milly vd Veerdonk scoorde maar liefst 48.456 punten en behaalde daarmee overtuigend haar Age 2-diploma. Voor dit diploma zijn 45 punten vereist. Milly staat met haar score op plaats twee in de top 3 van Neptunus-zwemsters op Age 2. Vooral voor de verplichte figuren, de zijzwaluwstaat spagaat en de flamingo gebogen knie, haalde ze hoge punten. Hanneke van Weert en Melanie van Dinther kwamen heel dicht in de buurt van het diploma, met 44.590 en 44.502 punten. 20 december is hun laatste kans op een diploma met deze figuren, want vanaf 1 januari 2010 worden er andere figuren gezwommen. Hanneke en Melanie deden op de overslag voorover en de Ariana weinig voor elkaar onder. Op de flamingo gebogen knie scoorde Hanneke meer punten, maar op de barracuda gebogen knie spin down 180° was Melanie weer beter.

Uitslag wedstrijdniveau

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'