Uitslag clubkampioenschappen 27 juni in Schijndel

Zaterdag 27 juni was het eindelijk zover: na dertien jaar synchroonzwemmen bij Neptunus '58 werden er voor het eerst clubkampioenschappen gehouden. In acht verschillende categorieŽn zwommen in totaal 23 meisjes mee. Na de figurenwedstrijd, waarbij ieder meisjes drie figuren liet zien, was het tijd voor de uitvoeringenwedstrijden. Beide onderdelen telden even zwaar mee in de eindscore.

basishoudingniveauOp basishoudingniveau waren er goede punten voor Kelly van Esch en Julie van Gimst. Beiden haalden enkel tweeŽn en drieŽn. Na de figuren leidde Julie nog met 21 punten, tegenover 19 voor Kelly. Bij de uitvoeringen op muziek van Prince Ali behaalde Kelly echter drie keer een drie, terwijl Julie daar twee keer een drie en ťťn twee tegenoverstelde. Hierdoor werd Kelly met 46 punten clubkampioen en was het zilver met 45 punten voor Julie.

zeilbootniveauOp zeilbootniveau scoorde Lieke van Boxtel vijf keer een drie en vier keer een twee bij de figuren, waardoor ze uitkwam op 23 punten. Bij de uitvoeringen, ook op Prince Ali, kwamen daar enkel drieŽn bij. Helaas was er maar een deelneemster op dit niveau, maar met maar liefst 50 punten is Lieke een echte kampioene!

balletbeenniveauOok op balletbeenniveau was er slechts ťťn zwemster: Nika Bozelie. Met de gehoekte houding voorover had ze nog wat moeite, maar desondanks behaalde ze 17 punten voor de figuren. Het uitvoeringen-deel zwom ze op muziek van Grease: Grease Lighting en deze spetterende show leverde haar drie keer een drie op. Uiteindelijk werd Nika met 44 punten clubkampioen.

spagaatniveauOp spagaatniveau was het dringen om de podiumplaatsen, want er waren vijf meisjes op dit niveau. Na de figuren leidde JoŽlle van Dijk met 24 punten, gevolgd door Rachel Brunnen met 22 en Marian vd Hanenberg met 20 punten. Fieke Bouwmans zat daar vlak achter, met 19 punten. Laura vd Boogaard had nog wat moeite met de overslag voorover vanuit spagaathouding en kwam tot 17 punten. Bij de uitvoering, op dezelfde muziek als Nika, kwam JoŽlle tot de maximale score van drie keer een drie, en werd daardoor clubkampioen op dit niveau met in totaal 51 punten. Door een goede show (2, 3 en 3) knokte Fieke zich nog naar het podium. Ze deelde de tweede plaats met Rachel Brunnen, die eveneens tot 43 punten kwam. Plaats 4 was voor Marian met 41 punten en Laura werd 5e met 38 punten.

barracudaniveauOp barracudaniveau kwam Michelle Megens tot 23 punten bij de figuren, en Yosca tot 21. Doordat beide meiden drie keer een drie scoorden op I'm Outta Love van Anastacia bleef de volgorde ongewijzigd. Michelle werd clubkampioene met 50 punten en Yosca behaalde zilver met 48 punten.

Door al deze scores op aanloopniveau met elkaar te vergelijken, kon bepaald worden wie de over-all clubkampioene op aanloopniveau was. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Lieke van Boxtel en Michelle Megens met 50 punten. JoŽlle van Dijk werd clubkampioene met 51 punten. aanloopniveau


Age 1Op Age 1 niveau waren er maar liefst zeven meisjes. Bij het eerste figuur, het balletbeen, waren de verschillen nog klein, maar vooral bij de Neptunus waren er flinke verschillen tussen de meisjes. Ook bij de ballerina waren er flinke verschillen. Na de figuren leidde Hanneke van Weert, gevolgd door Milly vd Veerdonk en Adelinde Schnitzeler. Milly zwom haar show op het nummer Because you love me van Celine Dion en kreeg daarvoor veruit de hoogste punten. Hierdoor werd Milly de eerste clubkampioene op Age 1. Hanneke, die zwom op I apologize van Krezip zakte naar de tweedede plaats. Adelinde zwom op Close your eyes van Racoon en behield plaats 3. Sasha vd Bergh viel net buiten het podium met de vierde plaats. Zij zwom op muziek uit de musical Doo wop. Melanie van Dinther (Dolce Vita van Ryan Paris) werd vijfde, op de voet gevolgd door Martine van Geene (Elton John's Can you feel the love). Leonie vd Boogaard werd zevende. Zij zwom haar solo-show op Reaching for heaven van Diana DeGarmo.

Age 2Op Age 2 streden Moniek vd Boogaard en Marjolein Leenders om de prijzen. In het figurendeel was Marjolein beter dan Moniek. Moniek zwom haar show op Rise up van Yves Larock. Marjolein zwom op Voulez-vouz uit Mamma mia en was ook in dit deel beter, waardoor zij de titel 'clubkampioene' veroverde.

juniorenHet hoogste niveau, de junioren, telde drie deelneemsters. Sandra Schellekens maakte het verschil al meteen bij het eerste figuur, de kiep split. Hoewel Rowie vd Oever bij de reiger spin down 360į iets hoger scoorde dan Sandra, was die laatste toch de beste bij de figuren. Anne Oremans scoorde op de reiger bijna evenveel punten als Sandra. Bij de shows zwom Anne op Soul Bassa Nova van Sergio Mendes & Brasil '66, Sandra op It's oh so quiet van BjŲrk en Rowie op Candy Man van Christina Aguilera. Rowie en Sandra scoorden bijna gelijk op het uitvoeringendeel, maar door de voorsprong die ze bij de figuren opgebouwd had, werd Sandra clubkampioene. Rowie behaalde zilver en Anne brons.

wedstrijdniveauOok op het wedstrijdniveau werd er een algemeen clubkampioene bepaald. Hiervoor werd gekeken naar het aantal punten in verhouding tot het aantal punten wat nodig is voor een diploma. De podiumplaatsen werden bezet door dezelfde medaillewinnaressen als op Age 1, namelijk Adelinde op plaats 3, Hanneke op plaats 2 en over-all clubkampioene werd Milly.
Wilma vd Veerdonk heeft foto's gemaakt, en ze staan nu ook online: http://picasaweb.google.com/neptunus20082009/20090627ClubkampioenschappenSynchro

alle clubkampioenen per categorie

Alle uitslagen (figuren, uitvoeringen en totaal) vind je hier

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'