Uitslag figurenwedstrijd 14 juni 2009 in Helmond

Zondag 14 juni werd in Helmond een figurenwedstrijd georganiseerd. Neptunus '58 deed daaraan mee met een grote groep meisjes, die uitkwamen op zowel aanloop- als wedstrijdniveau.

Voor Julie van Gimst en Kelly van Esch was het de allereerste keer dat ze meededen aan een synchroonzwemwedstrijd. Op basishoudingniveau behaalde Julie zilver met 24 punten en Kelly brons met 19 punten.
Op zeilbootniveau was Neptunus '58 vertegenwoordigd door Lieke van Boxtel. Zij behaalde voor de derde keer zilver in vijf wedstrijden: 24 punten.
Op balletbeenniveau deden Nika Bozelie en Fiona Waddell mee. Voor Nika was het de eerste keer op dit niveau en ze behaalde meteen zilver met 24 punten. Fiona boekte een flinke vooruitgang ten opzichte van de vorige keer en scoorde nu 21 punten.
Maar liefst 5 meisjes deden mee op spagaatniveau. Jolle van Dijk scoorde het beste: goud met 31 punten. Fieke Bouwmans verraste door in haar eerste wedstrijd op dit niveau ook meteen goud te halen: 30 punten. Marian vd Hanenberg scoorde, eveneens in haar eerste wedstrijd op spagaatniveau, knap zilver met 28 punten. Rachel Brunnen scoorde bij haar debuut 23 punten, n punt te weinig voor het zilver. Ook Laura vd Boogaard kwam net te kort voor zilver, zij behaalde 22 punten.
Op barracudaniveau zwommen Yosca Bozelie en Michelle Megens. Zij zwommen nog niet eerder op dit niveau, omdat ze in februari pas in hun spagaatdiploma behaalden en er sindsdien geen figurenwedstrijden op aanloopniveau meer zijn geweest. Michelle scoorde meteen goud met 32 punten. Yosca veroverde zilver met 24 punten.


Op het wedstrijdniveau behaalde Adelinde Schnitzeler met 47.004 punten ruim haar Age 1-diploma, waarvoor 44.000 punten vereist zijn. Vooral haar barracuda is van hoog niveau (ze behaalde de hoogste score in de geschiedenis van Neptunus '58 op dit figuur) en zwom zich naar een 2e plek in de top 3 op Age 1. En dat bij haar allereerste wedstrijd op Age 1! Ook Sasha vd Bergh debuteerde op Age 1 niveau. Zij kwam net te kort voor haar diploma: 43.904 punten. 2 tienden meer op een willekeurig figuur en het was wl een diploma geweest. Ze scoorde wel het beste van Neptunus '58 op de Ballerina. Martine van Geene en Leonie vd Boogaard zwommen al eerder op dit niveau en verbeterden hun persoonlijke records tot 41.946 en 40.241 punten.
Op Age 2 debuteerden vier meisjes. Milly vd Veerdonk scoorde uitstekend met 43.205 punten. Voor dit diploma moeten 45.000 punten behaald worden. Melanie van Dinther behaalde 41.244 punten. Hanneke van Weert scoorde 40.731 en Moniek vd Boogaard kwam tot 35.560.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'