Uitslag diplomasessie 17 mei in Eindhoven

Zondagochtend 17 mei slaagden twee meisjes van Neptunus '58 voor het barracudadiploma. Yosca Bozelie en Michelle Megens haalden in februari het spagaatdiploma en hebben daarna een superspurt gemaakt om ook dit seizoen nog het barracudadiploma te kunnen halen.

Om een diploma te halen moet je minimaal 34 punten halen. Het maximale aantal punten dat je kunt halen is 51. Er zijn verschillende onderdelen, zoals: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en zwemmen op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1, maar dat komt bij het diplomazwemmen gelukkig niet zo vaak voor.

Michelle en Yosca hebben hun barracudadiploma heel goed gehaald, ook al hebben ze er niet zoveel voor kunnen trainen. Yosca haalde 42 punten en Michelle 49. Michelle vertelde na de diplomasessie al dat ze het zwemmen op muziek het moeilijkste vond. Yosca houdt niet zo van de split. Het inhoeken vind ze ook nog lastig. En die komen juist voor in de figuren “aannemen van de kraanhouding” en “komen tot balletbeenhouding onder water”. En de meiden hadden helemaal gelijk, dat konden we zien aan de punten.

Van de jury kregen de dames complimenten voor het eggbeaten, omdat dat erg goed ging.

Door het halen van hun barracudadiploma mogen Michelle en Yosca vanaf nu uitkomen op het Age 1 wedstrijdniveau. Hun eerste wedstrijd op dit niveau wordt gehouden op 14 juni. De puntentelling bij deze wedstrijden is van 0 t/m 10. Dat zal even wennen zijn.

Vanaf nu trainen alle meisjes bij het synchroonzwemmen volop voor de clubkampioenschappen van 27 juni waarbij er drie figuren en één solo op muziek gezwommen worden. Wij zijn benieuwd wie de allereerste clubkampioenen synchroonzwemmen zullen worden.Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'