Uitslag figurenwedstrijd Horst 3 mei 2009

Zondag 3 mei zwommen vier meisjes van de afdeling Synchroonzwemmen een wedstrijd in Horst. Ons doel was om met veel diploma’s vanuit Limburg terug te keren naar Brabant. En dat is gelukt.

Melanie van Dinther, Milly van de Veerdonk en Hanneke van Weert haalden alle drie hun Age 1 diploma want zij haalden meer dan 44 punten. En dat in hun eerste wedstrijd op dit niveau. Een super prestatie!
Bij het eerste figuur, de overslag voorover, haalden ze alle drie meer dan een 4,4 gemiddeld. De barracuda was moeilijker. Bij dit figuur gaat het om de snelheid en dat misten we nog een beetje. Dat kon je aan de punten zien. Daarna kwam de lastige bruinvis waarbij twee benen tegelijkertijd uit het water getild moeten worden. Ook bij dit figuur scoorden de dames tegen het diploma-niveau aan. Het laatste figuur was het balletbeen. Die kenden de meiden heel goed, want die hadden ze bij eerdere diploma’s ook al moeten zwemmen. Maar nu moest het veel netter dan toen. En het lukt want daar kwamen de eerste 5’en op het scorebord.

Voor Milly was het toen al duidelijk dat ze haar diploma zou halen. Voor Melanie en Hanneke hing dit af van de herrekening met de moeilijkheidsfactoren van de figuren. Dat was even spannend. Maar het lukte, drie diploma’s !! Milly werd met ruim 46 punten zelfs de tweede beste zwemster van Neptunus '58 op Age 1 niveau.

Sandra Schellekens verbeterde haar persoonlijk record op Junior niveau met ruim 1 punt.
Haar bruinvis continuous spin had ze nog nooit beter gezwommen dan tijdens deze wedstrijd. Bij de Eiffeltoren overslag scoorde ze een flink aantal 5’en, ook al vond ze zelf dat dit figuur een beetje mislukte. De groep gekozen figuren bestond uit de kiep split en de duikalina. Ook al had Sandra deze figuren nog nooit gezwommen tijdens een wedstrijd, toch wist ze dat dit voor haar de beste keuze was. Dat bleek ook wat ze scoorde overal hoge 4’en en lage 5’en. Nog net niet voldoende voor het Junior diploma maar wel weer een flinke vooruitgang ten opzichte van haar PR.


Age 1
Milly van de Veerdonk 46,425 punten, Age 1 diploma en 2e plaats in top-3 van Neptunus '58
Melanie van Dinther 44,676 punten, Age 1 diploma
Hanneke van Weert 44,175 punten, Age 1 diploma

Junior
Sandra Schellekens 48,882 punten (PR)

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'