Uitslag figurenwedstrijd Maastricht 1 maart 2009

Zondag 1 maart hebben drie meisjes meegedaan aan een figurenwedstrijd in Maastricht. Femke vd Hoeven was mee als jurylid.

Moniek vd Boogaard kwam uit op Age 1-niveau. Ze liet de verplichte figuren 'overslag voorover' en 'barracuda' zien. De 'kiep' en 'ballerina' waren de gelote figuren dit keer. Ze behaalde 44.573 punten. Dit betekent dat ze haar Age 1-diploma heeft behaald, want daarvoor zijn 44 punten nodig.
Ze zal in juni deel gaan nemen op Age 2-niveau.

Rowie, Anne en Moniek

Na Moniek mochten Rowie vd Oever en Anne Oremans eindelijk beginnen. Zij deden mee op Age 2-niveau. De verplichte figuren hier zijn de 'zijzwaluwstaart spagaat' en 'flamingo gebogen knie spin down 180'. Verder lieten Rowie en Anne de 'barracuda gebogen knie spin down 180' en 'ariana' zien. Zojuist werd bekend dat zowel Rowie als Anne voldoende punten voor het diploma hebben gescoord. Anne behaalde 46.616 punten en Rowie maar liefst 49.130! Voor dit diploma moeten er 45 punten behaald zijn. Om deel te mogen nemen aan de Synchro Beat, de Nederlandse Kampioenschappen voor Age I en Age II, staat de limiet op 49 punten. Rowie heeft die limiet dus ook behaald, maar om mee te mogen doen, moet de limiet twee keer behaald zijn. Helaas voor Rowie gaat dat niet meer lukken, omdat de inschrijving 15 maart al sluit en er voor die tijd geen wedstrijd meer is.
Samen met hun trainster Sandra Schellekens zullen Rowie en Anne in juni meedoen op junior-niveau. Voor Rowie staat er op 4 april echter eerst nog een uitvoeringenwedstrijd op Age 2 niveau op het programma. Deze wordt in Amsterdam gehouden.

Foto's

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'