Uitslag diplomasessie aanloopniveau 28 februari 2009

De laatste dag van februari is gebruikt om af te zwemmen voor de aanloopdiploma´s synchroonzwemmen. Dit keer deden er alleen meisjes van Neptunus '58 mee, die allen werden beoordeeld door juryleden van de Schijndelse vereniging. Als scheidsrechter was Jolanda Verbakel (de Treffers) uit Rosmalen gekomen.

de geslaagden

Er zijn verschillende oefeningen die de meisjes moeten laten zien: zwemslagen, stuwen, figuren, eggbeaten, spagaten en splits op de kant en een aantal stukjes op muziek. Voor elke oefening geeft de jury een 3, een 2 of een 1. Als je een 3 haalt dan heb je het goed tot erg goed gedaan. Een 2 krijg je als het figuur voldoende tot ruim voldoende is. Als het figuur nog niet goed genoeg is, krijg je een 1. Bij elk diploma worden er 14 verschillende onderdelen gezwommen, waarvan drie oefeningen op muziek. En die tellen dubbel mee. De muziekoefeningen zijn het leukst om te zien en ook het leukst om te doen voor de meisjes.

Door de carnavalsvakantie was er anderhalve week niet getraind, en omdat de meisjes toch allemaal hun diploma wilden behalen, is een groot deel van de meisjes een dag eerder nog extra gaan trainen. Tijdens het vrijzwemmen was het gelukkig niet zo druk, en dus kon er zelfs op muziek geoefend worden!

Voor het basishoudingdiploma was er slechts één deelneemster: Svetlana Bektjan. Ze behaalde een mooie score van 48 punten. Het maximale aantal punten wat behaald kan worden is 51.

Op het zeilbootniveau was er ook maar één meisje: Nika Bozelie. Ook zij behaalde haar diploma, met 45 punten.

Op balletbeenniveau probeerden Fieke Bouwmans en Marian vd Hanenberg hun diploma te behalen. Het onderdeel dat de meisjes vaak het moeilijkst vinden, is de spagaten. Die moeten bij dit diploma 0 cm moeten zijn voor een maximale score. Gelukkig krijg je bij 10 cm of minder ook nog 2 punten. Vooral Marian had heel goed geoefend op de spagaten. Allebei onder de 10 cm. In totaal haalde Marian haar diploma met 46 punten. Fieke haalde 48 punten.

Bij het spagaatniveau zwommen Yosca Bozelie en Michelle Megens voor onze vereniging. Bij het zwemmen op muziek vergiste Yosca zich even, maar ze wist zich heel goed te herstellen. Michelle bleef knap doorgaan met wat ze geleerd had en liet zich niet afleiden. Keurig gedaan dames! Michelle deed alles zelfs zo goed, dat ze maar liefst 51 punten behaalde! Yosca behaalde ook haar diploma, zij scoorde 44 punten.

Bij het barracudadiploma, het hoogste diploma bij de aanloopdiploma’s waren er maar liefst zes meisjes van Neptunus '58. Als ze dit diploma hebben gehaald, kunnen ze aan officiële wedstrijden meedoen. En dus was het extra spannend. Heel moeilijk zijn de zijzwaluwstaart opzij in Amerikaanse beweging en het hoeken/doorhoeken/dubbel balletbeen onder water/balletbeenhouding onder water. En ook de zijsplit op de kant (maximaal 5 cm) is super moeilijk. Gelukkig krijg je bij 15 cm of minder nog net een 2. Alicia Suiker haalde 45 punten. 48 punten waren er voor Melanie van Dinther, Adelinde Schnitzeler en Hanneke van Weert. Sasha vd Bergh haalde 49 punten en Milly vd Veerdonk kwam slechts één punt te kort voor de maximale score: zij behaalde 50 punten.

Bas Bozelie heeft deze middag maar liefst 150 foto's gemaakt van de meisjes die op examen gingen, maar ook van de meisjes die gewoon training hadden. Een groot deel daarvan is terug te vinden op de foto-site van Neptunus '58.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'