Uitslag figurenwedstrijd 23 november in Schijndel

Zondag 23 november werd er voor de eerste keer een wedstrijd georganiseerd door de afdeling synchroonzwemmen. Tweehonderd meisjes uit heel Brabant waren afgereisd naar Schijndel om daar mee te doen aan de wedstrijd op aanloop- of wedstrijdniveau. Ook namens Neptunus '58 deden er veel meisjes mee. Op het aanloopniveau waren er vijftien meisjes en op wedstrijdniveau acht.

Age 1, Age 2 en Junioren:
Op het wedstrijdniveau waren er deelnemers bij de categorieŽn Age 1, Age 2 en Junioren.
Op Age 1 zwommen Martine van Geene, Leonie, Lisa en Moniek vd Boogaard. Lisa behaalde haar diploma met 45.009 punten, terwijl er 44 vereist zijn. Dankzij een goede barracuda en een goede bruinvis (respectievelijk de 6e en 5e score), haalde ze een 16e plaats. Ze verbeterde zich met ruim drie punten! Moniek werd 21e met 42.874 punten, een kleine verbetering. Ook bij haar ging de barracuda erg goed (8e plaats). Leonie haalde drie punten meer dan de vorige keer, 39,675 en behaalde de 26e plaats. Voor Martine was er de 29e plaats met 38,561 punten.
Op Age 2-niveau haalde Rowie vd Oever met 41.733 punten beduidend minder dan een dag eerder met de Interkring-wedstrijd. Ze eindigde op de 25e plaats. Anne Oremans eindigde een plaats lager dan Rowie met 41.698 punten. Beide meiden haalden ooit hoger. Voor Marjolein Leenders waren er bij haar eerste wedstrijd op dit niveau 36.973 punten, goed voor de 31e plaats.
Sandra Schellekens kwam uit op junior-niveau. Ze eindigde als 27e met 42.576.

Uitslag

Aanloopniveau:
Op aanlooniveau deden maar liefst vijftien meisjes van Neptunus '58 mee.
Svetlana Bektjan zwom haar eerste wedstrijd, op basishoudingniveau en wist meteen goud te behalen. Ze scoorde 32 punten.
Op het zeilbootniveau waren er twee meisjes: Lieke van Boxtel en Nika Bozelie. Lieke's hoogste score was 20 punten, maar nu wist ze maar liefst 28 punten te behalen. Zilver voor haar dus. Nika kwam een puntje te kort voor goud en haalde 29 punten. Ook voor haar was dit een mooie verbetering.
Op het balletbeenniveau waren er vier meisjes van Neptunus '58. Fieke Bouwmans scoorde net als de vorige keer goud met 32 punten. Marian vd Hanenberg en Fiona Waddell haalden zilver. Marian haalde 28 punten en Fiona tijdens haar eerste wedstrijd 24. Voor Jetske Korsten was er brons met 17 punten.
Ook op het spagaatniveau kwamen er vier meisjes in actie. Michelle Megens haalde twee punten meer dan de vorige keer: 35 punten en dus goud. Ook voor Yosca Bozelie was er goud, zij behaalde 30 punten. JoŽlle van Dijk kwam een punt te kort voor goud en behaalde met 29 punten zilver. Laura vd Boogaard haalde eveneens zilver, zij scoorde 26 punten, maar liefst 7 punten meer dan de vorige keer.
Bij het barracudaniveau werd er drie keer goud en een keer zilver gehad. Melanie van Dinther behaalde 29 punten en dus zilver. Adelinde Schnitzeler scoorde net goud met 30 punten, Hanneke van Weert haalde 32 punten en Milly vd Veerdonk 34 punten.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'