Uitslag figurenwedstrijd 26 oktober in Helmond

Na een spectaculaire show tijdens de feestweek van Neptunus '58, stond het wedstrijdteam van de afdeling synchroonzwemmen op 26 oktober klaar voor de tweede kringwedstrijd van dit seizoen. Door de vele trainingsuren die in de show zijn gaan zitten, was er maar weinig tijd overgebleven om te oefenen voor de wedstrijdfiguren. Bovendien was het voor een aantal meisjes de eerste wedstrijd op een nieuw niveau, nadat zij in juni het synchroonzwemdiploma hadden gehaald van het vorige niveau. Voor de meeste andere meisjes was het pas hun tweede wedstrijd op het gezwommen niveau.

Als je dat zo leest, zou je misschien verwachten dat de wedstrijd alles in zich had om minder goed te verlopen voor de meisjes van Neptunus '58. Maar niets is minder waar. Er werden juist fantastische prestaties neergezet. Bijna alle meisjes hebben hun scores ten opzichte van de vorige wedstrijd verbeterd. Nog nooit eerder gingen we met zo veel gouden medailleplaatjes naar huis: maar liefst 8 stuks. Verder werden er drie zilveren en twee bronzen medailleplaatjes uitgereikt.

Nika Bozelie en Lieke van Boxtel zwommen allebei voor de tweede keer op zeilbootniveau. Zij werden door een 5-koppige jury beoordeeld en dat is voor de meisjes heel erg fijn. Lieke vindt de rugligging met de armen gestrekt boven het hoofd het allermoeilijkste figuur. De andere drie figuren gingen een stuk beter. Ze haalde 3 punten meer dan in de vorige wedstrijd. Nika haalde deze wedstrijd allemaal 2en en haalde daarmee een zilveren medailleplaatje. Deze meisjes werden gecoached door Marieke Korsten.

Op balletbeenniveau haalde Jetske in haar eerste wedstrijd al direct 18 punten. Er stonden dus al een groot aantal 2en op het scorebord. Een hele goede prestatie. Marian weet zich elke wedstrijd weer te verbeteren. Vooral het aannemen van de hoekhouding ging erg goed. Met 28 punten haalde Marian heel duidelijk zilver. Een bijzondere prestatie leverde Fieke door in haar eerste wedstrijd direct goud te halen met ruim 32 punten. De meisjes werden gecoached door Anja vd Hanenberg.

Twee meisjes op het spagaatniveau hadden al eerder meegedaan op dit niveau. Ze wilden deze keer hun scores verbeteren. En het liefst wilden ze allebei goud halen door minstens 30 punten te halen. Voor Michelle liep de wedstrijd erg goed. Op de spagaathouding-overslag haalde ze 2en en voor alle andere oefeningen 3en. Heel duidelijk goud dus met 33 punten. Yosca baalde behoorlijk na de wedstrijd, want haar doel om goud te halen werd net niet gehaald. En puntje kwam ze tekort. Yosca, op 23 november gaan we opnieuw voor het goud!! Jolle haalde allemaal 2en bij de basishouding-hoekhouding-kraanhouding maar zette verder heel veel 3en neer en haalde goud met 31 punten. De meisjes werden gecoached door Marianne van Weert.

Op barracudaniveau werd Neptunus '58 vertegenwoordigd door vijf meisjes. Met Sasha had ik een weddenschap afgesloten dat ze minstens 24 punten zou halen. Zelf geloofde ze dat niet. Ze dacht zo rond 18 punten uit te komen want er was maar weinig getraind voor de wedstrijd. Uiteindelijk haalde Sasha net als Hanneke zelfs goud met 32 punten. Terwijl Sasha de meeste moeite had met de hoek-kraan-verticale houding-ondergaan haalde Hanneke juist een aantal 2en bij het hoeken-doorhoeken-1 been neer met splitstuwing. Ook Milly vond dat laatste figuur lastig maar haalde wel 34 punten in totaal. De volgende zwemster van Neptunus '58, Melanie, had juist meer moeite met de barracuda maar haalde wel overtuigend goud. Adelinde Schnitzeler haalde alleen maar 3en en scoorde zo maximaal met 36 punten. Een super prestatie, die maar heel weinig voorkomt. De meisjes werden gecoached door het vriendje van Sasha.

Op het Age 2 niveau zwommen Anne en Rowie. Anne zette vandaag haar beste score tot nu toe neer. Haar flamingo gebogen knie ging super goed en ze haalde er een aantal 5en voor. De zwaluwstaart spagaat zat net boven de 4 punten gemiddeld. De gelote figuren waren niet Annes favoriet. In totaal scoorde ze heel netjes 42 punten en behaalde daarmee de 22e plaats in een groot deelnemersveld. Voor Rowie was het haar eerste wedstrijd op dit niveau. Ze moest er nog duidelijk even aan wennen. Bij twee figuren scoorde ze al heel netjes boven de 4: de flamingo gebogen knie en de Kiep twirl. De andere twee figuren waren een stuk moeilijker, vooral de heel moeilijke contra catalina. Rowie haalde bijna 40 punten in haar eerste wedstrijd. Ik weet zeker dat ze daar de volgende keer overheen gaat. Helaas was er voor Anne en Rowie geen coach beschikbaar.


Uitslagen (tussen haakjes de score van de vorige keer):
Age 2 niveau:
Anne Oremans42,140 punten22e plaats(39,341)
Rowie vd Oever39,742 punten29e plaats(1e keer)
Zeilbootniveau:
Nika Bozelie24 puntenzilver(26)
Lieke van Boxtel20 puntenbrons(17)
Balletbeenniveau:
Fieke Bouwmans32 puntengoud(1e keer)
Marian vd Hanenberg28 puntenzilver(27, 19)
Jetske Korsten18 puntenbrons(1e keer)
Spagaatniveau:
Michelle Megens33 puntengoud(26)
Jolle van Dijk 31 puntengoud(1e keer)
Yosca Bozelie 29 puntenzilver(27)
Barracudaniveau:
Adelinde Schnitzeler36 puntengoud(1e keer)
Milly vd Veerdonk34 puntengoud(29)
Melanie van Dinther33 puntengoud(29)
Sasha vd Bergh32 puntengoud(28)
Hanneke van Weert32 puntengoud(26)

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'