Uitslag uitvoeringenwedstrijd 22 juni 2008

Op zondag 22 juni moesten we al erg vroeg uit ons bed want om 8.00 uur moesten we in Rosmalen zijn voor een wedstrijd. Het ging om een uitvoeringenwedstrijd die de synchroonzwemafdelingen van De Treffers en Neptunus´58 samen georganiseerd hadden voor het aanloopniveau, Age 1 en Age 2.

Ondanks het vroege uur waren 19 meisjes present. Zij kregen de kans om hun ingestudeerde dansje nogeens aan het publiek te laten zien. De showbadpakken waren weer uit de kast gehaald en de tandpastaglimlach was ook niet op ons nachtkastje blijven liggen.

Eerst mochten de ploegen aantreden. Daar had Neptunus er drie van.

Zeilboot-ploeg De zeilbootploeg mocht beginnen. Na de vorige uitvoeringenwedstrijd in april heeft deze groep een heel nieuw nummer ingestudeerd op muziek van Oh Ya Le Le. De meisjes hebben niet veel tijd gehad om dit nieuwe nummer te leren en toch haalden ze 8 punten van de 15 punten die maximaal gescoord kunnen worden. Aan het einde van het nummer werd Nika Bozelie spectaculair uit het water opgetild. Voor Svetlana was het haar allereerste synchroonzwem- wedstrijd want zij is pas een maand lid. En toch zwom ze al mee in de show.
Balletbeen-ploeg Na de zeilbootploeg was de balletbeenploeg aan de beurt. De meisjes zwommen dezelfde show als in april “In the Jungle the mighty jungle”. Deze keer deed Daphne Dielissen ook mee, want die kon vorige keer niet. Candy Lamers heeft helaas en met grote tegenzin af moeten melden van het zwemmen. Maar van deze wisselingen heeft de jury niets gemerkt want er werd een keurige show gezwommen. Er werden maar liefst 12 punten verzameld.
De laatste ploeg was de barracudaploeg. Zes meisjes zwommen op de moeilijke “Bucovina” muziek. Dit was de muziek die Henny Bozelie had gekregen voor haar trainsterscursus. Alle meisjes zijn toen meegegaan naar het Limburgse Stein voor de examen van Henny. De meisjes vonden dit nummer zo leuk, dat ze het vandaag nog graag een keer wilden laten zien. Het ging jammer genoeg niet zo mooi gelijk als de vorige keer maar toch werd een mooie score gehaald (13 punten).

Daarna kwamen de duetten aan de beurt. En ook daar waren we vertegenwoordigd met 3 uitvoeringen op barracudaniveau.

Melanie van Dinther en Adelinde Schnitzeler toonden hun uitvoering op het grappige nummer “Wind it up” van Gwen Stefani, waarin verschillende muzieksoorten door elkaar gebruikt zijn. De meisjes hadden daar een mooie invulling aan gegeven en behaalden 11 punten.
Daarna barstte de strijd weer los tussen het duet van Sasha van den Bergh en Alicia Suiker en het duet van zus Carmen Suiker met Hanneke van Weert. Beide duetten werden gezwommen op muziek die we bij de Efteling gehaald hadden: “Fata Morgana” en “Danse macabre”. Telkens was er één jurylid dat niet de maximale score gaf. Beide duetten kwamen daardoor uit op 14 punten. Een mooie verbetering ten opzichte van de show in april.

Tot slot kwamen de soli met twee zwemsters van Neptunus´58.

Solo Yosca Yosca Bozelie mocht het spits afbijten met haar solo op spagaatniveau. Het nummer van Yosca is geschreven als een trio. Omdat de andere twee meisjes er niet bij konden zijn, heeft Yosca het nummer alleen gezwommen. En dat was heel moedig. Stel je je eens voor dat jij als enige zwemster in het bad ligt en het hele publiek naar jou kijkt. De andere meisjes staken Yosca een hart onder de riem en het resultaat mocht er wezen. 10 punten haalde ze. Super!
En ook super was de prestatie van Milly van de Veerdonk daarna. Heel mooi zwom ze op de muziek “I´m alive” en het ene figuur kwam na het andere figuur. En dat 45 seconden lang. Toen Milly uit het water kwam, leek ze ineens een stuk minder “alive”. Hoestend en proestend stond ze op de kant. Na een minuut ging het al weer beter met haar. Wat was er nu gebeurd? Ze had haar neusklem in het kleedhok laten liggen en kwam daar pas achter toen ze al in het water lag. Toen heeft ze geïmproviseerd om niet de hele tijd onder water te hoeven zijn. En de jury, die had niets in de gaten. Zo goed had Milly het opgelost. Heel erg knap.

Aletta Suiker en Femke van der Hoeven hebben gejureerd tijdens deze wedstrijd. Bij het aanloopniveau werd gejureerd met 1, 2 en 3 punten. Bij de Age niveaus werd gejureerd met echte punten van 1 tot 10. Het was een leerzame ervaring voor hen, want zo vaak kun je geen uitvoeringen jureren.

Aan het einde van de wedstrijd kregen alle deelnemers een mooi certificaat mee naar huis.


De uitslagen van de uitvoeringenwedstrijd:

Soli
Spagaatniveau Yosca Bozelie (10 pt)
Barracudaniveau Milly van de Veerdonk (14 pt)

Duetten
Barracudaniveau Sasha vd Bergh, Alicia Suiker (14 pt)
Barracudaniveau Carmen Suiker, Hanneke van Weert (14 pt)
Barracudaniveau Melanie van Dinther, Adelinde Schnitzeler (11 pt)

Ploegen
Zeilbootniveau Svetlana Bektjan, Lieke van Boxtel, Nika Bozelie, Fabiënne Messerschmidt en Valérie Messerschmidt (8 pt)
Balletbeenniveau Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, Daphne Dielissen, Joëlle van Dijk, Marian vd Hanenberg en Jetske Korsten (12 pt)
Barracudaniveau Sasha vd Bergh, Adelinde Schnitzeler, Alicia Suiker, Carmen Suiker, Milly vd Veerdonk en Hanneke van Weert (13 pt)

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'