Uitslag uitvoeringenwedstrijd 20 april in Veldhoven

Op 20 april werd een uitvoeringenwedstrijd gehouden voor de deelnemers aan de aanloopdiploma’s van het synchroonzwemmen. Met 20 zwemsters reden we naar Veldhoven om daar soli, duetten, trio’s en groepsnummer te laten zien.

En ook al werden er geen medailles uitgereikt, toch was het een echte wedstrijd. Elke groep kreeg punten van 7 juryleden. Een 3 voor een goede tot erg goede prestatie. Een 2 voor een mooie prestatie waar nog wel het een en ander aan verbeterd kan worden. En een 1 als er een nummer getoond werd waar nog heel veel aan verbeterd kon worden. De eindscore bestond uit de punten van vijf juryleden. Minimaal konden de zwemsters 5 punten krijgen en maximaal 15.

De eerste groep die voor Neptunus in actie kwam, waren Lieke van Boxtel, Nika Bozelie en Lynn van Dijk. Zij zwommen op zeilbootniveau. Zij lieten ons genieten van een echte indianendans. En wij weten nu zeker dat indianen erg goed kunnen zwemmen. Ze kregen van alle juryleden 2 punten en behaalden daarmee de tweede plaats.

Als je het zeilbootdiploma al hebt gehaald, mag je uitkomen in het balletbeenniveau. En dat gold voor de groep die bestond uit Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, Joëlle van Dijk, Marian vd Hanenberg, Jetske Korsten en Candy Lamers. De meiden waren omgetoverd tot echte jungle-figuren. Ze hadden groene badpakken aan met een felgekleurde hagedis erop. Aan het einde van hun show werd een van de meisjes zelfs helemaal uit het water getild door de andere meisjes. Dat was heel erg mooi. Deze groep haalde ook de maximale score en behaalde daarmee de eerste plaats.

Laura vd Boogaard en Yosca Bozelie waren de enige deelnemers van Neptunus die op spagaatniveau zwommen. Ze deden een duet op muziek van Djumbo: The Djumbo Jump. En dat deden ze heel goed. Het was jammer dat de muziek een maat voor het einde uitviel, maar daar hebben de toeschouwers weinig van gemerkt. De meiden haalden 12 punten. En dat was de beste score van de zes duetten die er op spagaatniveau gezwommen werden. Weer een eerste plaats.

Op barracudaniveau zwommen Milly vd Veerdonk en Hanneke van Weert allebei een solo. Milly zwom op muziek van Celine Dion een hele serie fantastische figuren achter elkaar. Het was de toeschouwers opgevallen dat het water helemaal rimpelloos erbij lag, terwijl Milly haar kuur zwom. Ze haalde de maximale score van 15 punten. Direct daarna startte Hanneke van Weert met haar solo op muziek van High School Musical 2. Ook Hanneke toonde het ene na het andere moeilijke figuur en deed niet onder voor Milly. Ook zij haalde de maximale score. Samen op de eerste plaats!

Bij de duetten op barracudaniveau was het een echt Neptunus feestje. Melanie en Adelinde zwommen op gewaagde muziek van Gwen Stefani, Wind it up. Ook Carmen Suiker en Hanneke van Weert zwommen in deze categorie om muziek van de Danse macabre. En Sasha vd Bergh en Alicia Suiker sloten de serie met een hele mooie show op de fantastische oosterse muziek van Fata Morgana. Ook zwommen er nog twee meisjes van een andere vereniging in deze serie. Carmen en Hanneke begonnen met hun show onder water en kwamen op de eerste tonen van de muziek boven. Erg spannend. De rest van het nummer ging ook erg goed. Ze kregen maar liefst 12 punten van de jury. Daarmee haalden ze ook de eerste plaats. De andere teams kwamen allemaal op een gedeelde tweede plaats.

Melanie van Dinther, Wendy Groenendaal, Claudia Mettler en Adelinde Schnitzeler lieten Phil Collins tot leven komen met het nummer Son of a man, een groepsnummer op barracudaniveau. Zij haalden net één puntje minder dan de groep voor hen. Met 10 punten haalden ze een gedeelde tweede plaats.

Deelneemsters uitvoeringewedstrijd 20 april in Veldhoven

De uitslagen:
Soli
Barracudaniveau Hanneke van Weert (15 pt - 1e)
Barracudaniveau Milly van de Veerdonk (15 pt - 1e)

Duetten
Spagaatniveau Laura van den Boogaard, Yosca Bozelie (12 pt - 1e)
Barracudaniveau Carmen Suiker, Hanneke van Weert (12 pt - 1e)
Barracudaniveau Sasha van den Bergh, Alicia Suiker (10 pt - 2e)
Barracudaniveau Melanie van Dinther, Adelinde Schnitzeler (10 pt - 2e)

Trio
Zeilbootniveau Lieke van Boxtel, Nika Bozelie en Lynn van Dijk (10 pt - 2e)

Groepen
Balletbeenniveau Fieke Bouwmans, Rachel Brunnen, Joëlle van Dijk, Marian van den Hanenberg, Jetske Korsten, Candy Lamers (15 pt - 1e)
Barracudaniveau Melanie van Dinther, Wendy Groenendaal, Claudia Mettler, Adelinde Schnitzeler (10 pt - 2e)

Hele mooie resultaten voor de meiden en de trainsters van Neptunus’58. In de feestweek kunnen jullie allemaal komen genieten van de show van de synchroonzwemafdeling. Wij oefenen er al volop voor!

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen' <