Uitslag diplomasessie 5 april 2008

Zaterdag 5 april werd er een extra diplomasessie voor het barracudadiploma georganiseerd in zwembad de Molen Hey in Schijndel. Leonie vd Boogaard en Marjolein Leenders willen namelijk op 25 mei (de volgende wedstrijd van de afdeling synchroonzwemmen) uitkomen op Age 1 niveau, waarvoor het barracudadiploma vereist is. De andere meisjes uit de groep haalden het barracudadiploma in januari al.

Zaterdagmiddag werd er rond 14.00 uur begonnen met de examensessie. Als eerste stond de moeilijkste oefening op het programma: 8 meter stuwen in zijzwaluwstaarthouding. Dat is ondersteboven in het water staan, met één been opzij en dan acht meter wrikken. Beide meiden hadden hier moeite mee, maar gelukkig hoort er bij het stuwen ook een baan stuwen met daarin zeilboten en balletbenen, waarvoor ze wel maximaal scoorden. Vervolgens stond er 25 meter egg-beaten op het programma en daarna werden er vier figuren getoond aan de driekoppige jury. Bij dit diploma zijn dat de kraanhouding, balletbeenhouding onder water, barracuda en de verticaal gebogen kniehouding. Marjolein scoorde hierop erg goed, maar Leonie vond dit moeilijker. Het zwemmen daarna was echter weer een eitje voor de dames. Ze moesten een halve baan borstrawl met het hoofd op, een halve baan wrikken met de torpedo-stuwing, gevolgd door een halve baan pompen en tot slot nog een halve baan pompen met een halve draai. Pompen is hard afzetten van de bodem van het zwembad, en dan recht omhoog zo hoog mogelijk uit het water komen.
Vervolgens lieten de dames op de kant hun lenigheid zien. Leonie had hier de afgelopen weken nog extra op geoefend en niet zonder resultaat: vooral op de split is zij erg vooruit gegaan en haalde ze de maximale score van drie punten. Ook op de cobra (op je buik liggen en vervolgens je rug zo hol mogelijk trekken) haalden ze beiden een drie.
Als laatste stond er het zwemmen op muziek op het programma. Als eerste lieten de dames een zelf verzonnen show zien op muziek van Anastacia, met daarin twee zwemslagen en ook verschillende figuren verwerkt. Daarna volgde een figurencombinatie op steeds sneller wordende muziek en tot slot lieten Marjolein en Leonie in één baan, wederom op muziek van Anastacia, zes patroonswisselingen zien.

Nadat de jury overlegd had over de punten kwam de uitslag: beiden zijn geslaagd en mogen dus op 25 mei, samen met vier groepsgenoten uitkomen op Age 1, het eerste wedstrijdniveau. Leonie behaalde 39 punten en Marjolein 48 punten. Om te slagen moeten minsten 34 punten gehaald worden en het maximum is 51.

Terug naar 'uitslagen synchroonzwemmen'